"Yaşlı"larla bir kısa gün... Neşe dolu anlar, acıtan ülke gerçekleri...

23 Mart 2024

Güncelleme: 23 Mart 2024

A
A

Yaşlılara Saygı Haftası'nda Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi'ndeki yaşlılar ile bir araya gelen MYK Haber ekibi, neşeli dakikalar geçirdi, bu sırada merkezin ve sakinlerinin sorunlarını dinledi. Yaşlıların yaşam sevinci ise görülmeye değerdi...

ZgotmplZ MYK

18-24 Mart tarihleri tam 41 yıldır  "Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanıyor.

Yaşlıların yaşam kalitesinin arttırılması ve korunması, nüfusu hızlı yaşlanan toplumların en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

MYK Haber, bu özel gün dolayısıyla Lefkoşa Gönyeli'deki Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi'ni (BERM) ziyaret etti, buranın sakinlerini ve yetkilileri dinledi.

Merkezin sorumlusu Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumları Başhekimi Dr. Nil Ergün Eledağ merkeze ilişkin bilgi verdi.

"KAPASİTENİN ARTIRILMASI GEREKLİ"

İki ay önce bu göreve geldiğini anlatan Eledağ, BERM'in aslında "Kronik Hastalıklar Hastanesi" olduğunu, 42 hasta kapasitesine göre tasarlandığı halde, Kalkanlı Yaşam Evi’nden bakıma muhtaç hastaların da getirilmesiyle şu an 58 kişinin kaldığını, bu nedenle yer sıkıntısı yaşandığını söyledi.

Dr. Nil Ergün Eledağ, oldukça eski olan binanın ciddi bir yenilemeye ihtiyaç olduğunu, kat sayısını artırmanın teknik olarak mümkün olamayacağı anlaşılınca, ikinci bir bina eklenmesinin gündeme geldiğini, o projenin de hayata geçemediğini belirtti.

"TALEP FAZLA, ANCAK ÜZÜLEREK ALAMIYORUZ"

Bu tür merkezlere ülkede çok ihtiyaç olduğunu vurgulayan Eledağ, BERM’de genelde "alzheimerlı" ve yatalak, bilinçsiz hastaların bulunduğunu ve yaş ortalamasının 85 olduğu belirterek, talep çok fazla olduğu halde üzülerek alamadıklarını, personel ve hemşire ihtiyacının da olduğunu ifade etti.

"STÖ'LER VE BELEDİYE DESTEK OLUYOR"

Dr. Nil Ergün Eledağ, hangi yaşta olursa olsun, insanların ilgiye ihtiyacı olduğunu, merkezde o ilgiyi de vermeye çalıştıklarını, personelin özveriyle, emek vererek çalıştığını söyleyerek, bakanlığın bütçe çerçevesinde katkı yaptığını, ayrıca aileler, sivil toplum örgütleri, Sivil Savunma Teşkilatı’nın da yardımları olduğunu, Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nin de temizlik, bahçe bakımı gibi birçok katkısının bulunduğunu da sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar