Tahsin Mertekçi anıldı

5 Kasım 2022

A
A

Eski milletvekili ve Yalova Spor Kulübü eski Başkanı Tahsin Mertekçi, ölümünün 5'inci yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

ZgotmplZ

Eski milletvekili ve Yalova Spor Kulübü eski Başkanı Tahsin Mertekçi, ölümünün 5’inci yıl dönümünde Yuvacık Kabristanlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Mertekçi 4 Kasım 2017 tarihinde Akçay köyünde meydana gelen trafik kazası sonucu yaşamını yitirmişti. Tahsin Mertekçi, 51 yaşındaydı.

Düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, siyasi parti temsilcileri, bazı milletvekilleri, bölge halkı, sevenleri ve ailesi katıldı.

Törende konuşan Zorlu Töre, merhum Mertekçi’nin  halkın içerisinde yetişen liderlik ve öncülük yapabilen bir karaktere sahip olduğunu ifade ederek, büyük bir insan sevgisi taşıdığını söyledi. Töre, merhum Mertekçi’nin farklılıkları bir araya getirebilen yapısı ile her kesimden ve her düşünceden insanla dost olmayı başarabilen karakterde bir insan olduğuna vurgu yaparak onun eksikliğinin hep hissedildiğine değindi.

Yapılan diğer konuşmalarda da, Tahsin Mertekçi’nin insan sevgisi ve toplumsal duyarlılığına işaret edildi.

Anma töreni dua okunmasıyla sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar