Şenkul'dan özel ilgi

21 Mart 2024

A
A

Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, eşi Songül Şenkul ile birlikte, Girne 18 Yaş Altı Engelli Rehabilitasyon Merkezi öğrencileriyle zaman geçirdi.

ZgotmplZ

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, eşi Songül Şenkul ile birlikte, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Girne 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Karaoğlanoğlu İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğe katılan Şenkul, burada Girne 18 Yaş Altı Engelli Rehabilitasyon Merkezi öğrencileriyle bir araya geldi ve onlarla zaman geçirdi.

 
KARAOĞLANOĞLU İLKOKULU’NDA ANLAMLI ETKİNLİK

Şenkul, daha sonra, Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda, ‘Girne 18 Yaş Altı Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ öğrencilerinin de katılım gösterdiği etkinliğe katıldı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinlik kapsamında öğrenciler, birbirinden güzel fotoğraf kareleri sergiledi.

Down Sendromlular Günü, 2012 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak kutlanıyor. Etkinlikler için 21 Mart'ın belirlenmesinin de özel bir sebebi var. Sendroma neden olan 21. kromozomun, iki yerine üç kopya olması nedeniyle (Trizomi 21) yılın üçüncü ayının 21. günü belirlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar