"Şampiyon Melekler" anısına koşan yüzlerce kişi "adalet için tek yürek'' oldu

7 Nisan 2024

Güncelleme: 8 Nisan 2024

A
A

"Şampiyon Melekler" anısına düzenlenen, “Mağusa sokaklarında adalet için tek yürek oluyoruz” temalı maraton yapıldı. 7'den 77'ye çok sayıda vatandaş etkinlik alanında bir araya geldi. Marotona, sanatçı Haluk Levent de katılarak konser verdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

"Adalet İçin Koşuyoruz” maratonu bugün yapıldı.

Koşular, sabah saat 07.00’de 42 kilometre koşusu ile başladı. Koşular 42, 10, 6, 3 ve 1 kilometre olmak üzere 5 kategoride düzenlendi. Maratonun en özel koşusu “Şampiyon Melekler” adı verilen 3 kilometre koşusu oldu. 

6 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 16:00’da Spor Festivali ile başlayan etkinlik, pazar saat 06:00-14:00 arasında maraton ve koşu etkinlikleri ile devam etti.

İlk gün Mağusa Spor Festivali kapsamında jimnastik, su sporları, crossfit, yol bisikleti, şov bisikleti, dağ bisikleti gibi spor branşlarının tanıtımı ve şovları yer aldı.

Bugün ise Dörter Mağusa Maratonu saat 06:45 itibari ile 42 kilometrelik Cortado Marathon Race maraton koşusu ile başladı.

Mağusa Maratonu, 10 kilometrelik Tricon City Race ve 6 kilometrelik Roots Synergy Race ile devam ederken, etkinlik Othello Folklor Ekibi’nin halk dansları gösterisi ve 1 kilometrelik Kids Fun Run ile devam etti.

Binlerce kişinin destek verdiği ve gelirinin Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlanacak olan Adalet İçin Koşuyoruz temalı halk koşusunun da yer aldığı Dörter Mağusa Maratonu’na destek veren siyasiler, bürokratlar ve belediye başkanları da etkinliğe katılım gösterdi.

Organizasyonda Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin konuşmalarının ardından 3 kilometrelik koşunun startı verildi.

Sanatçı Haluk Levent’in de destek verip sahne aldığı Dörter Mağusa Maratonu’nda binlerce destekçi 3 kilometrelik halk koşusunda adalet için koşarak birlik mesajı verdi.

Koşu öncesi Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre birer konuşma yaptı.

ULUÇAY: BU OLAYDA DA BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Maratonda konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, "Nisan ayında görülecek dava için birlik mesajı verilmesi için düzenlenen bir maratondur. Bu olayda da birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

KARAKAYA: ŞEHRİMİZ YİNE HÜZNÜN EN AĞIR HİSSEDİLDİĞİ GÜNLERİ YAŞIYOR

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya ise, şehrin hüznün en ağır hissedildiği günleri yaşadığını belirterek, hayatını kaybeden, Gazimağusa’nın tanınmış isimlerinden biri olan Mağusa Türk Gücü (MTG) Yönetim Kurulu üyesi Fikri Arkıner'i andı ve "Fikri Arkıner çocuklarımıza iyi bak." dedi.

Karakaya, "14 ay önce kaybettiğimiz çocuklarımız için bugün buradayız. Çocuklarımız bugün bizimle burada, fedakar öğretmenlerimiz burada, pes etmeyen, Şampiyon Meleklerimiz burada." diye konuştu.

Suçluların hak ettikleri cezayı alana kadar tek yürek olmaya devam edileceğini belirten Karakaya, 26 Nisan'da Adıyaman’da adaletin aranacağını söyledi. Karakaya, katılan herkese teşekkür etti.

TÖRE: ADALET İÇİN BURADAYIZ

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, "Adalet arayanına destek olmak için buradayız." ifadelerini kullandı.

Töre  "Çocuklarımız melek oldular, bu acıyı unutmak mümkün değil. Adalet istemimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Hepimiz beraberiz, onlar bizim meleklerimiz. Allah ailelerine sabır versin. Maraton için destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Koşularda dereceye girenler için saat 13.00'te ödül töreni yapıldı.

HALUK LEVENT KONSERİ

Saat 14.00'te Grup Sos ve 15.00'te ise Haluk Levent, katılımcılara konser verdi.

Maraton, Dünya Atletizm Organizasyonu tarafından da resmi olarak onaylanırken, dereceye girenlere toplam 500 bin TL para ödülü verildi.

Maraton koşularında dereceye giren koşucular için düzenlenen törenle madalyalarını aldı.

Yeme içme stantları, Kıbrıs’a özgü el işleri ve yiyeceklerin tanıtımı, spor malzemelerinin tanıtımları da etkinlikte yer aldı.

Koşu nedeniyle stantlar kuruldu.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar