"Rıza Vuruşkan ve TMT'ciler o günün şartlarında Kıbrıs Türk halkının güvenliği için önemli görevler yaptı"

15 Şubat 2024

Güncelleme: 15 Şubat 2024

A
A

TMT ilk bayraktarı Albay Ali Rıza Vuruşkan, vefatının 45'inci yılında anıldı. Tatar törende, TMT ve Vuruşkan'ın başarılarına vurgu yaptı.

ZgotmplZ

Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) ilk bayraktarı Albay Ali Rıza Vuruşkan, vefatının 45’inci yıl dönümünde Lefkoşa’da TMT Mücahitler Derneği’nde düzenlenen törenle anıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada, “Esas olan KKTC devleti, barışımız, huzurumuz, güvenliğimiz ve vefamızdır” diyerek, vefa duygusuyla Ali Rıza Vuruşkan’ı anmak için toplandıklarını belirtti. Vuruşkan’a rahmet dileyen Tatar, “Mekanı cennet, ruhu şad olsun” dedi.

"TMT İLE KIBRIS TÜRKÜ'NÜN VARLIĞI DÜNYAYA HAYKIRILDI"

Türk Mukavemet Teşkilatı kahramanlarının, Kıbrıs Türk halkının güvenliği ve huzuru için çok önemli görevler yaptığını ifade eden Tatar, “O günün şartlarında bunu başarmak hiç de kolay değildi. Bizim kahramanlarımız, başta Rıza Vuruşkan ve diğerleri bunu başardılar” diye konuştu.

Teröristlerin ve EOKA’cıların cirit attığı adada Kıbrıs Türk halkının teşkilatlanması, örgütsel yapı ve düzenli bir ordu haline gelen TMT ile Kıbrıs Türk halkının varlığı, hakkı ve hukukunun dünyaya haykırıldığını vurgulayan Tatar, “Neticede Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin eşit kurucu ortağı olarak altında imzasıyla önemli anlaşmalara mührünü vurmuştur” şeklinde konuştu.

"KKTC ANLAŞMANIN PARÇASI OLMAZSA MASAYA OTURMUYORUZ"

KKTC’nin, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın ardından Türk Devletler Teşkilatı’na gözlemci üye olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu statü ile şu anda uluslararası camiadan talebimiz, ‘Bir anlaşma olacaksa, KKTC devleti bu anlaşmanın bir parçası olacaktır. Aksi takdirde müzakere masasına oturmuyoruz’ diyoruz. Ve bu konuda Türkiye’nin tam desteği var” şeklinde konuştu.

"TÜKÜRDÜĞÜMÜZÜ YALAYAMAYIZ"

Hala, ‘bir kez daha’ denildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir kez daha olmaz” vurgusu yaptı. “Şehitler veren, acılar çeken, fedakarlık yapan, milli bir değeri temsil eden Kıbrıs Türk halkı olarak tükürdüğümüzü yalayamayız” dedi.

“KKTC TANISINLAR VEYA TANIMASINLAR BİR REALİTEDİR”

“Nereden, nerelere gelindi” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin statüsünün her geçen gün yükseldiğini belirterek, “KKTC artık bir gerçektir, tanısınlar veya tanımasınlar bir realitedir. 60 yıldan sonra buradaki otoritenin ortadan kaldırılması ve bizleri başka yerlere yama yapmalarını asla kabul etmeyiz, etmeyeceğiz” vurgusu yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar