Özker Özgür mezarı başında anıldı

22 Kasım 2023

Güncelleme: 22 Kasım 2023

A
A

Ülkenin önemli siyasi figürlerinden merhum Özker Özgür kabri başında anıldı.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanlığı, Bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) kurucularından Özker Özgür ile eşi Zehra Özgür Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabirleri başında anıldı.

Özker Özgür’ün 18’inci, Zehra Özgür’ün ise 15’inci ölüm yıl dönümleri nedeniyle düzenlenen anma törenine, Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti yetkilileri, belediye başkanları, Özgür ailesi ve sevenleri katıldı. 

Anma töreni, “toplumsal var oluşa, eşitliğe, demokrasiye, barışa, hoşgörü kültürüne ve ifade özgürlüğüne katkısı olan kaybedilen tüm değerler ve Şampiyon Melekler'in” anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı, ardından konuşmalara geçildi.

KONUŞMALAR...

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre törende yaptığı konuşmada, Özker Özgür’ün siyasette yükselen bir değer olduğunu ve iz bıraktığını söyledi.

Başbakan Ünal Üstel de, Özker Özgür’ün yaptığı icraatlarla toplumda iz bıraktığını belirterek, Özgür’ün, zaman zaman sohbet edip, kahve içtikleri bir büyük ve değer olarak hafızasında kaldığını söyledi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise, yıllar geçse de, Özker Özgür ve Zehra Özgür’ün çok ağır bedeller ödeyerek, verdiği mücadelenin ne değerinin azaldığını, ne de o mücadeleyi sonuca ulaştırmak için ödenmesi gereken bedellerin azaldığını söyledi. Erhürman, hala barış, demokrasi, adalet, eşitlik, kendi ayakları üzerinde duran bir Kıbrıs Türk halkı için ağır bir mücadele yürütmek gerektiğini belirti.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da, insanlığın büyük oranda öldüğü ve pek çok değerin yitirildiği bir dünya ve ülkede de pek çok değerin yıprandığı, erozyona uğradığı ortam içerisinde Özker Özgür ve Zehra Özgür’ün öğrettikleri değerlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladıklarını belirtti.

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan da, Özker Özgür’ün yaşamı boyunca barışı, demokrasiyi, özgürlüğü, ortak vatanı ve ortak vatan için Kıbrıs halkının, her iki toplumun birlikte mücadelesini savunduğunu ifade etti.

Özker Özgür’ün kızı Münevver Özgür Özersay da, Özker Özgür ve Zehra Özgür’ün, evrensel insan sevgisini, dünyadaki adalete dair iç-görülü çıkarımlarını ve paylaşımlarını çok özlediklerini dile getirdi.

Konuşmaların sonrasında Özker Özgür ve Zehra Özgür’ün kabirlerine karanfiller bırakıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar