Nesiller yarışma için buluştu

11 Haziran 2024

A
A

Gençleri büyükleriyle buluşturarak, gelenek ve göreneklerle, sosyal ve kültürel yaşantıların genç nesillere aktarılmasının hedeflendiği "Nesiller Buluşuyor" yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tangül Ünal Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı iş birliğiyle düzenlenen, “Nesiller Buluşuyor” yarışmasında dereceye giren öğrencilere, dün gerçekleştirilen tören ile ödülleri takdim edildi. 

Törene, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun, Tangül - Ünal Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ile Vakıf yetkilileri, yarışmaya katılan öğrenciler, öğretmenler, jüri üyeleri ve aileler katıldı.

Öğrencilerin büyükleriyle buluşturularak unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerin, sosyal ve kültürel yaşantıların genç nesillere aktarılmasının hedeflendiği yarışmaya, ortaokul kategorisinde 74, lise kategorisinde ise 34 olmak üzere toplamda 108 eser katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, törendeki konuşmasında; yarışmanın, Kıbrıslı Türklerin kökenine sarılarak vatan topraklarına gelenek, görenek ve kültürüne sahip çıkmasının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Yeni nesillerin köklerine bağlı olarak yetişmesinin önemine vurgu yapan Çavuşoğlu, yarışmayla kayıt altına alınan her bir değerin, gelecekte araştırmacılara kaynak oluşturacağına dikkat çekti.

Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk kültürünün gerçek taşıyıcıları olan ve bugün yaşları 80’lere ulaşan nesilden kültür, gelenek ve göreneğe ait her türlü bilginin kayıt altına alınması gerektiğini vurguladı.

Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun ise nesiller arası bağların teknolojinin gelişmesiyle azaldığına dikkat çekerek, projenin bu bağların gelişmesine katkı sağlayacağını dile getirerek, Kıbrıs Türk kültürü gelenek ve göreneklerini geleceğe taşımayı hedefleyen yarışmanın en büyük kazananının KKTC devleti olduğunu kaydetti.

Tangül - Ünal Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı Başkanı Vacide Gören, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Nesiller Buluşuyor yarışmasıyla, Kıbrıs Türk halkının geçmişinin, tecrübelerinin, anılarının ve değerlerinin paylaşıldığını belirterek, yarışmanın tüm bu değerleri geleceğe taşıması adına büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Yarışmada dereceye girenler ise şöyle;

Ortaokul kategorisinde,

  1. Hasan Zekican (Türk Maarif Koleji) - Sorumlu Öğretmeni Gaye Dede
  2. Arif Arnavut Şahlan (Osman Necat Konuk Ortaokulu) - Sorumlu Öğretmeni Rabia Kuyucuoğulları
  3. Rima Özduru (Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu) - Sorumlu Öğretmeni Figen Şenova Doğan

Tangül Çağıner Özel Ödülü

Neşe Baki (Şehit Turgut Ortaokulu) - Sorumlu Öğretmeni Saniye Fındık

Ünal Çağıner Özel Ödülü

Deniz Özkıraç (Güzelyurt Türk Maarif Koleji) - Sorumlu Öğretmeni Hakan Kaplan

Nezihe - Mustafa Özensoy Onur Ödülü 

Nejla Arslan (Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu) - Sorumlu Öğretmeni Mukaddes Alnur

Lise kategorisinde,

  1. Dilay Öksüz (Güzelyurt Türk Maarif Koleji) - Sorumlu Öğretmeni Duygu Büyük
  2. Zernişan Aladağ (Haydarpaşa Ticaret Lisesi) - Sorumlu Öğretmeni Ayşe Akbulut
  3. Melisa S. Tokpınar (20 Temmuz Fen Lisesi) - Sorumlu Öğretmeni Güler Ateş

Tangül Çağıner Özel Ödülü

Fatoş Yürün (Haydarpaşa Ticaret Lisesi) - Sorumlu Öğretmeni Hüseyin Özerol

Ünal Çağıner Özel Ödülü

Meryem İrem Tutar (20 Temmuz Fen Lisesi) - Sorumlu Öğretmeni Güler Ateş

Nezihe - Mustafa Özensoy Onur Ödülü 

Ahmet Bolat (20 Temmuz Fen Lisesi) - Sorumlu Öğretmeni Güler Ateş

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar