Londra'da ''Yılın En İyi Türk Restoranı'' seçildi

22 Kasım 2023

Güncelleme: 22 Kasım 2023

A
A

İngiltere'deki ilk Türk mutfağı temsilcilerinden biri olan şef Kazım Akkuş'un ''Kazım Efes Restaurant & Bar'' zinciri, Londra'da düzenlenen "Euro Asia Curry" ödüllerinde "Yılın En İyi Türk Restoranı" seçildi.

ZgotmplZ
Kazım Efes Restaurant & Bar'ın kurucu Kazım Akkuş (3. sırada)

1974 yılından bu yana Londra'da faaliyet gösteren Kazım Akkuş'un kurucusu olduğu Kazım Efes Restaurant & Bar, ödüle layık görüldü.

Ünlü Asyalı şef Srohif Khan tarafından 2015 yılından beri düzenlenen "Euro Asia Curry" ödüllerinde, Kazım Efes Restaurant & Bar'ların sahibi Kazım Akkuş da ödül almaya hak kazandı.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen ödül törenine, Kazım Akkuş'a eşlik eden ortakları Ergin Akkuş, Muhammad Faseh ve Jemal Akkuş da katıldı.

Srohif Khan tarafından düzenlenen ödüller, Londra'da faaliyet gösteren Çin, Hint, Tayland, Pakistan, Japon, Malezya, Afgan ve Türk gibi etnik mutfaklarda en iyi hizmeti sunan restoranlara veriliyor.

Akkuş’un ortağı olduğu Kazım Efes Restaurant & Bar'lar, "Euro Asia Curry" ödüllerinde Türk mutfağını başarıyla temsil etti. İngiltere'de "Kazım Usta" olarak tanınan Kazım Akkuş, 1974 yılından beri Londra'da restoran işletmeciliği yapıyor.

Akkuş, Sultan Abdülaziz'in de aralarında bulunduğu, Londra'da İngiliz ekonomisine katkı sağlayanlara verilen "Freeman" payesine sahip ilk Türklerden biri olarak biliniyor.

Efes Restoranlar, daha önce BBC ve Türk Tanıtma Vakfı gibi çeşitli kurumlar tarafından ödüle layık görülmüştü. Kazım Akkuş, ödül töreninde Türk mutfağının lezzetlerini başarıyla sunan restoranlarının bu ödüle layık görülmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ödül töreninde, Kazım Akkuş'un ödül alırken Türkiye'nin tarihi ve turistik bölgelerini tanıtan kısa bir video da gösterildi.

Yaklaşık 350 davetlinin katıldığı törende, aralarında belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile Londra'da tanınan birçok Türk toplumu üyesi de yer aldı.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar