Kayseri'den Essex'e uzanan başarı öyküsü

6 Kasım 2022

Güncelleme: 6 Kasım 2022

A
A

İngiltere'nin Maldon bölgesinde geçen hafta açılan “Paparazzi” adlı, Salman Barlı'ya ait restoran tarihi mekanı, bölgenin en gözde yerlerinden biri oldu. Barlı'nın Kayseri'den Essex'e uzanan başarı öyküsü takdir topluyor.

ZgotmplZ

Mihrişah Safa - Londra

43 yaşındaki iş adamı bulaşıkçı olarak başladığı mesleğinde lüks iki restoranı ile binlerce kişiye hizmet veriyor.Salman Barlı’ya ait “Paparazzi” adlı, restoran tarihi mekanı, yemeklerinin lezzeti ve eğlencesi ile şimdiden bölgenin en gözdesi konumunda.

İngiltere’nin en gözde bölgelerinden Essex’in Maldon bölgesinde açılan restoran, herkesin uğrak noktası oldu.

Açılışı, geçen aylarda vefat eden Maldon Belediye başkanı David Ogg’un anısına eşi Sharon Ogg yaptı.
İKİNCİ İŞ YERİ HİZMETE GİRDİ 

Kayseri’den 25 yıl önce İngiltere’ye gelen ve bulaşıkçılıktan başlayarak restoran sektöründe ilerleyen 43 yaşındaki iş insanı, önce Şark ismiyle ilk işyerini açtı. Geçtiğimiz yıl kebab ödüllerinde “en iyi restoran” ödülünü kazanan Salman Barlı, geçen hafta da Maldon’da “Paparazzi” adıyla ikinci iş yerini hizmete soktu.
 
Ortaçağ’dan kalan tarihi mekanın  antik dokusuna zarar vermemek için 1,5 milyon sterlin harcayarak güncelleştiren Barlı, bir hafta süren şölen ile işyerini açtı.

Değişik eğlenceyle ile yapılan açılışta, Salman Barlı yeni işyerinin kurdelesini alkışlar arasında Sharon Ogg ile beraber kesti.

 Bölge Milletvekili John Whittingdale Salman Barlı ile bir araya geldi.
"BULAŞIKÇILIKLA MESLEĞİME BAŞLADIM"

Bölge milletvekillerinden Muhafazakar Partili John Whittingdale’in de katıldığı törende konuşan Salman Barlı, mesleğini çok sevdiğini belirterek, "Kayseriliyim. Bulaşıkçılıkla mesleğime başladım. Hayatımı insanları mutlu etmeye adadım. Kazandıklarım ile başka hayatlara dokunmaya çalışıyorum. Bunun için de ülkem Türkiye’de yetenekli, ancak maddi durumu yetersiz öğrencilerin eğitim masraflarını karşılıyorum. Onların geleceğinde payım olsun istiyorum." diye konuştu.

Maldon’daki en lüks işyerlerinden biri kabul edilen Paparazzi, şimdiden lezzetli mutfağı, ilginç şovları ve tarihi mekanı ile gözde oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar