Kanser için 21'inci kez yeniden Orkide Yürüyüşü

29 Nisan 2024

Güncelleme: 29 Nisan 2024

A
A

KAV ve Cengo-V işbirliğinde Dilekkaya Ormanı'nda 21'incisi düzenlenen Orkide Yürüyüşü'ne katılan Cumhurbaşkanı Tatar, yürüyüşle bir kez daha sağlığımıza önem vermemiz gerektiği mesajını verdiklerini kaydetti.

ZgotmplZ

21'inci Orkide Yürüyüşü Kanser Araştırma Vakfı (KAV) ve Süleyman Cengiz Eminoğlu Vakfı’nın (CENGO-V) iş birliği ile Dilekkaya Ormanı’nda yapıldı. Yürüyüşe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, etkinlikte kurulan stantları gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti. Etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi’nin kanser bilgilendirme ve farkındalık standı da yer aldı.

Kanser Araştırma Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, TELSİM ana sponsorluğunda bu yıl 21’incisi düzenlenen Orkide Yürüyüşü, dün sabah 09.30’da Değirmenlik - Akıncılar Belediyesi’ne bağlı Dilekkaya Ormanı’nda yapıldı.

Yürüyüş, Değirmenlik–Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz, CENGO-V Başkanı Özge Özbekoğlu ve KAV Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz’ün konuşmaları ile başlarken, yürüyüşe katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bitiş noktasında kapanış konuşmasını yaparak, “sağlığa önem gösterme” mesajı verdi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bilimsel çalışmaların önemine işaret eden Tatar, Kıbrıs Türk halkı ile ülkenin kurum ve kuruluşlarının bu konuda büyük duyarlılık ortaya koyduğunu söyledi.

Ellerinde geldiğince bilimsel çalışmalara destek vermeye devam ettiklerini dile getiren Tatar, “Bu yürüyüşle bugün bir kez daha sağlığımıza önem vermemiz gerektiği mesajını veriyoruz.” dedi. Tatar, sağlıklı olmak ve hastalıklara karşı korunabilmek için spor ve yürüyüşün önemine de vurgu yaptı.

KAV Başkanı Mustafa Camgöz etkinliğin başında yaptığı konuşmada, 21 yıldır yapılan yürüyüşün rekor kıran bir etkinlik olduğunu vurgulayarak, tüm katılımcılara teşekkür etti.

"KAV ve CENGO-V vakıfları olarak ilk defa iki ciddi çalışan vakıf bir araya gelerek işbirliği yapabiliyor. Bu da kendi başına bir başarı hikayesidir.” diyen Camgöz, konuşmasında Şampiyon Melekleri de andı, ailelere sabır ve devam eden mahkeme sürecinde şans diledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar