İsmail Safa, 20'nci ölüm yıl dönümünde anıldı

17 Mayıs 2024

Güncelleme: 17 Mayıs 2024

A
A

Gerek Kıbrıs gerek Londra Türk toplumunun sorunları ve Kıbrıs Türk davasına verdiği emekle tanınan Kıbrıs sevdalısı İsmail Safa, vefatının 20'nci yılında anıldı.

ZgotmplZ

Eski mücahitlerden İsmail Safa, vefatının 20'nci yılında Lefkoşa Kabristanı'ndaki adını taşıyan camide ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

Merhum için, İsmail Safa Camii imamı Mehmet Abacı tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. 

Cami, oğlu Ali Özmen Safa tarafından yaptırılmış ve 2007 yılında ibadete açılmıştı. O döneme kadar Selimiye Camisi'nden kaldırılan cenazelerin kabristana ulaşımında yaşanan sıkıntı da göz önünde bulundurularak yaptırılan camiden, bugüne kadar 10 binin üzerinde cenaze kaldırıldı.

İsmail Safa Camii, 2007 yılında ibadete açıldı

1918’de Mutluyaka köyünde dünyaya gelen İsmail Safa, 17 Mayıs 2004 yılında Londra’da vefat etti.

İsmail Safa Camii'nin girişinde, merhumun kısa hayat hikayesi de yer alıyor.

1953 yılında Baf’taki deprem sırasında yaraların sarılmasında oynadığı büyük rol nedeniyle İngiltere Kraliçesi II'nci Elizabeth tarafından "Üstün Hizmet Madalyası" ile ödüllendirilen Safa, Yenicami Spor Kulübü’nde birer dönem asbaşkanlık ve başkanlık görevlerinde bulundu.

Safa, 1959-63 yılları arasında aktif olarak Türk Mukavemet Teşkilatı’nda çeşitli görevler yaptı.

Merhum İsmail Safa ile merhume eşi Vedia Safa'nın kabri yan yana bulunuyor.

1963 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Sosyal Servis Ataşesi olarak Londra’daki Yüksek Komiserlik görevine atanan Safa, bu görevinden ayrıldıktan sonra Southwark Belediye Sosyal Yardım Servisi’nde göreve başlayarak, Güney Londra‘da yaşayan Türklerin sorunlarıyla ilgili 20 yıl boyunca çalıştı ve onların yardımlarına koştu.

Gerek Kıbrıs gerek Londra Türk toplumunun sorunları ve Kıbrıs Türk davasına verdiği emekle tanınan Kıbrıs sevdalısı İsmail Safa, merhum mali müşavir Zeren Safa ve iş insanı Ali Özmen Safa ile Nazik Hakkı’nın babasıydı. İsmail Safa’nın altı torunu bulunuyor.

Merhum İsmail Safa'nın Lefkoşa Kabristanı'ndaki kabri.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar