Edebiyat ve şiir yarışması sonuçlandı

21 Mart 2024

Güncelleme: 22 Mart 2024

A
A

Kültür Dairesi'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40'ıncı yılına ithafen düzenlediği Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma'nın ödül töreni, 21 Mart Dünya Şiir Günü'nde gerçekleştirildi.

ZgotmplZ

Kültür Dairesinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı yılına ithafen düzenlediği Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma’nın ödül töreni bugün, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde yapıldı.

Kültür Dairesi Müdürü ve Şair Şirin Zaimağaoğlu, Şair Mehmet Kansu, Yakın Doğu Öğretim Üyesi ve Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Şevket Öznur, Yakın Doğu Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Yeniasır ile Doç. Dr. Burak Gökbulut ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Doç. Dr. Turgay Akalın'dan oluşan Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirmede, Zeray Uzunoğlu, Seval Unan ve Burak Erkut'un çalışmaları mansiyonla ödüllendirildi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Kültür Dairesi'nin geçmişte birçok bakanlık çatısı altında yer aldığını belirterek, Kültür Dairesi'nin kendi bakanlığı uhdesine geldiği andan itibaren yapması gerekeni yaptığını vurguladı. Ataoğlu, yazarların çalışmalarına verdiği önemden de bahsederek, Dünya Şiir Günü'nde yapılan etkinlikte şairlerin eserlerini paylaşmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Kültür Dairesi ile Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği'nin birlikte çalıştığını ve tüm kurumlara, dostlara önce yüreklerini sonra kapılarını açtıklarını belirtti. Zaimağaoğlu, Mansiyon ödülü almaya hak kazananları işaret ederek, "Üç güçlü kalem geliyor arkadan..." dedi.

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Şevket Öznur, konuşmasında "sevgi şairi" olarak nitelediği Kamil Özay'ı anarak başladı. Birlik olarak çeşitli anma etkinlikleri düzenlediklerini belirten Öznur, bu etkinliklerin toplumun değerlerini gençlerin öğrenmesi veya unutanların hatırlaması için yapıldığını vurguladı.

Ödül töreninde Kamil Özay'ın eşi Ayten Özay da kısa bir konuşma yaparak, Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma'ya emek verenlere ve katılanlara teşekkür etti.

Törenin sonunda mansiyon ödülü almaya hak kazananlar kısa birer teşekkür konuşması yaptı, şiirlerini okudu ve plaketlerini ile hediye kitaplarını Fikri Ataoğlu'ndan aldılar. Sonrasında tören, anı fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

YARIŞMA HAKKINDA...

Kültür Dairesi’nin edebiyat ve araştırma dünyasına yeni şairler, yazarlar, araştırmacılar ve yeni kitaplar kazandırmak amacıyla hazırladığı beş yıllık bir proje kapsamında, bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40. yılına ithafen Şair Yazar Kamil Özay adıyla ve şiir alanında düzenlenen yarışma, 2024’te Mustafa Gökçeoğlu adına araştırma dalında, 2025’te Hikmet Afif Mapolar adına roman dalında, 2026’da Fikret Demirağ adına şiir dalında ve 2027’de Semih Sait Umar adına öykü dalında yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar