Dinçyürek: Hekimler meslekleri gereği yaratıcı olmak zorunda

13 Mart 2024

A
A

Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde hekimlerin eserlerinden oluşan sergi ziyarete açıldı. Hafta nedeniyle ayrıca seminerler ve konser de düzenlenecek.

ZgotmplZ

Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında, dokuz hekime ait 70’ten fazla resimden, kitaplardan ve heykellerden oluşan “Hekimlerin Sanat Sergisi”, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’in katılımıyla bu sabah Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde törenle açıldı.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek açılışta yaptığı konuşmada, hekimlerin meslekleri gereği yaratıcı olmak zorunda olduğuna vurgu yaptı, “Hekimlik mesleğini icra etmek bir sanattır” dedi.

Gerektiğinde, hiç imkân olmayan durumlarda, tedavi protokollerinde çıkacak sorunları çözmek için yaratıcı olmak gerektiğini dile getiren Dinçyürek, hekimliğin insanlar var olduğundan beri var olan ve her daim saygı duyulan bir meslek olduğunu kaydetti.

“Böyle bir mesleğin parçası olmaktan onur duyuyorum” diyen Dinçyürek, hekimlerin, sanatın farklı alanlarında yaptığı çalışmaları derleyip ölümsüzleştirmek gerektiğini dile getirdi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ahmet Özant, başarılı çalışmalarıyla sergiye katkı koyan doktorlara teşekkür ederek, yeni çalışmalarla yeni sergiler düzenleme temennisini dile getirdi.

Açılışta konuşan doktorlar ise, resim yapmaya başlama öykülerini paylaştı, sanatın insan olmanın niteliklerinden olduğuna vurgu yaptı, çalışmalara ilgi gösterilmesinden duydukları mutluluğu ifade etti.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi 22 Mart’a kadar mesai saatlerinde ziyaret edilebilecek.

TIP HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliğinin düzenlediği Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında;

  • Yarın (14 Mart perşembe) saat 10.00’da KTTB Konferans Salonu’nda Tıp Töreni yapılacak; 19.00’da ise Prof. Dr. Vamık Volkan “Dünyada barış mümkün mü?” başlıklı online seminer verecek.
  • 15 Mart Cuma 18.00’de KTTB Konferans Salonu'nda Prof. Dr. Cem Say’ın “Yapay zekanın tıp uygulamaları üzerine etkisi” ve 19.00’da Prof. Dr. Füsun Yıldız’ın “Yeni nesil tütün ürünlerinin sağlık üzerine zararları ve hekimlerin sorumlulukları” başlıklı seminerleriyle sürecek.
  • 16 Mart Cumartesi 19.00’da Tüm KTTB üyelerinin ücretsiz şekilde katılabileceği Tıp Bayramı Balosu ve Fikri Karayel konseri, Concorde Hotel’de yapılacak.
  • 22 Mart Cuma 20.00’de, tüm üyelerin ücretsiz şekilde katılabileceği Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun "Tartüf" oyununun sergilenmesiyle etkinlikler son bulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar