Devletin zirvesine çağrı: Bu ihmale daha fazla göz yummayın

16 Kasım 2022

Güncelleme: 17 Kasım 2022

A
A

MY Group Yönetim Kurulu Başkanı Emre Zeren Safa, sokaklarda sayıları giderek artan sahipsiz hayvanlar sorununun, can dostlarının barınaklara hapsedilerek değil, devlet eliyle köklü düzenlemeler getirilerek çözülebileceğini vurguladı.

ZgotmplZ
MY Group Yönetim Kurulu Başkanı Emre Zeren Safa

Son dönemde görmezden gelinen ancak giderek büyüyen bir sorun haline gelen sahipsiz hayvanlar, yerel seçim öncesi yeniden gündeme taşındı.

Girne Belediyesi, “Sevimli Dostlarımız İçin Koşuyoruz” sloganıyla 27 Kasım’da yarı maraton düzenleme kararı aldı. Elde edilecek gelirin Girne Belediyesi 2’nci Etap Hayvan Barınağı yapımı için kullanılacağı açıklandı.

Yarı maratonun ana sponsoru Dolphin AVM Temsilcisi Meliz Sertoğlu da, tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, gelirin barınak inşasında kullanılacak olmasından ötürü maratona sponsor olduklarını kaydetti.

“Girne Golden Dolphin Avm Yarı Maratonu”nun sponsorlarından MY Group Yönetim Kurulu Başkanı Emre Zeren Safa ise, sokaklarda sayıları giderek artan sahipsiz hayvanlar sorununun, can dostlarının barınaklara hapsedilerek değil, devlet eliyle köklü düzenlemeler getirilerek çözülebileceğini vurguladı.

Safa, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

“Sahipsiz hayvanlar, yerel seçim öncesi başkan adaylarının birer projesi olarak yeniden karşımıza çıkıyor. Sorunun çözümü için ortaya konulan projelerin ise barınakların yetersizliği ve yenilerinin inşa edilmesi ekseninde toplandığı görülüyor.

Bu çağda, ‘sokak hayvanları’ tabiri ve bu can dostlarını koruma ihtiyacı maalesef ihmâlsizliklerden kaynaklıdır. İnsanoğluna muhtaç olan bu sevimli dostlara ne kadar barınak inşa edilse de, somut ve istikrarlı bir devlet politikası olmadan, onların korunmasına yönelik sorumluluğumuzu hiçbir zaman yerine getiremeyiz.

Toplumun da talebi doğrultusunda beklentimiz, devletin aksiyon alarak, evcil hayvanları hem sokaktan hem de barınaklardan koruyabilecek düzenlemeleri yerine getirmesidir.

Girne Belediyesi'ne, yerinde olan ve ihtiyaçtan doğan bu girişimlerinden dolayı tekrardan kutlar, teşekkür ederiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar