Denetimler başlıyor: Köpeğini çip takmayanlara asgari ücretin dörtte biri kadar ceza

6 Aralık 2023

Güncelleme: 6 Aralık 2023

A
A

Veteriner Dairesi, Köpek Kayıt Tüzüğü kapsamında yeni denetimler başlatacağını duyurdu. Bu tüzük, köpeklerin kayıt altına alınmasını, çiplenmesini ve bir veri tabanına kaydedilmesini amaçlıyor. Cezası ise asgari ücretin dörtte biri.

ZgotmplZ

Veteriner Dairesi, Köpek Kayıt Tüzüğü kapsamında, belediyeler ve polis ekipleri ile birlikte köpek kayıt denetimlerine başlanacağı ve çipsiz/kayıtsız tespit edilen köpeklerin sahiplerine idari para cezası uygulanacağını duyurdu.

Açıklamada, hayvanların tanımlanması ve kaydıyla ilgili yasal düzenlemelerin bulunduğu belirtilerek, köpek sahiplerinin çip taktırma ve kayıt yaptırma yükümlülüğü olduğu hatırlatıldı.

 

Köpek Kayıt Tüzüğü'nün kurallarına göre, köpek besleyen kişilerin serbest veteriner klinikleri aracılığıyla köpeklerine çip taktırıp Köpek Kayıt Formu doldurarak kayıt altına almaları gerektiği ifade edildi. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen kişilere 7/2008 Hayvanların ve İşletmelerin Tanımlanması ve Kaydı Yasası'nın 7. maddesinin 1. fıkrası uyarınca idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

7/2008 Hayvanların ve İşletmelerin Tanımlanması ve Kaydı Yasası’nın 7.maddesinin 1.fıkra kurallarına göre, köpeğini çipleyerek kayıt altına almayan kişiler suç işlemiş olurlar ve asgari ücretin dörtte biri oranında idari para cezası ile cezalandırılır.

Açıklamada ayrıca, başıboş köpeklerin yerleşim yerlerinde çeşitli sorunlara neden olduğu ve bu durumun köpeklerin yaşam kalitesini olumsuz etkilediği vurgulanarak, denetimlerin belediyeler ve polis ekipleriyle iş birliği içinde gerçekleştirileceği ifade edildi. Ayrıca, bu tür köpeklerin trafik kazalarına neden olduğu, çevre ve halk sağlığını olumsuz etkilediği belirtilerek, bu konuda yasal düzenlemelere uyumun sağlanması amacıyla denetimlerin başlatılacağı kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar