BTKD’den anlamlı "Anneler Günü Yemeği"

14 Mayıs 2024

Güncelleme: 14 Mayıs 2024

A
A

Britanya Türk Kadınları Derneği, bu yıl da Anneler Günü’nü bir yardım yemeği düzenleyerek kutladı. 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu yararına düzenlenen yemekte, Yıldırım Bekçi de konser verdi.

ZgotmplZ

Mihrişah Safa - Londra

Londra’da kurulu etkin sivil toplum kuruluşlarından Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD), Birleşik Krallık’ta kurulan ilk Türk okulu olma sıfatını taşıyan Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu (ARD) yararına Anneler Günü yemeği düzenledi.

West End’in tanınmış restoranlarından Ishtar’da verilen yemeğe yoğun ilgi olurken, tanınmış sanatçı Yıldırım Bekçi ve saz arkadaşlarının "sürpriz" konseri ile davet müzik şölenine dönüştü.

Ev sahipliğini Dernek Başkanı Maviş Fuchs, Yönetim Kurulu üyeleri Burcu Köstem, Itır Sökmen, Özlem Bedeş, Ebru Beyazıt ve Funda Özensoy’un yaptığı “Anneler Günü” kutlamasına, Dernek Onursal Başkanı ve Londra Sefiresi Sevcan Ertaş, TSK Askeri Ataşesi Hava Kurmay Albay Gökhan Tozman ve eşi Pınar Tozman, KKTC Londra Basın Ataşesi Esra Emin, Çanakkale Anma Platformu Başkanı Servet Hassan, ARD Türk Okulu Aile Birliği Başkanı Sevtap Kemal, Sanatçı Yıldırım Bekçi ve eşi Emine Bekçi ile üyeler ve dernek dostları katıldı.

BTKD Başkanı Maviş Fuchs’un yakın zamanda kaybettikleri eski BTKD Başkan Yardımcısı Funda Aksanoğlu’nu andığı konuşmasıyla başlayan davet samimi bir ortamda gerçekleşti. 

Başkan Fuchs konuşmasında “Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, sevgiyi, saygıyı, hayata tutunmayı ve başarmayı öğreten, ilk öğretmenimiz, fedakar ve cefakar annelerimizin Anneler Gününü en içten dileklerimle kutlarım. Bu vesileyle, 'Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir" diyen ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ve bu özel günde evlatlarına sarılamayan şehit annelerimizi saygı ve minnetle anıyoruz“ diyerek yemeğe katılan annelerin "Anneler Günü"nü kutladı.

SEFİRE ERTAŞ: ANNELERİMİZ GİBİ BİZLER DE ANNE OLMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ

Dernek Onursal Başkanı ve Londra Sefiresi Sevcan Ertaş da konuşmasına Funda Aksanoğlu’nu anarak başladı. Ertaş, annelerimizin yaşamımızın en değerli hazineleri olduğunu ve onların değerini bilmenin sadece Anneler Günü’nde değil her zaman önemli olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: 

“Her birimiz, annelerimizin bize sunduğu sevgi ve destek sayesinde bugünkü konumumuza ulaştık. Annelerimiz, bize hayatın anlamını öğreten, bizi güçlendiren ve her zaman yanımızda olan kılavuzlarımız oldular. Onlar gibi bugün bizler de anne olmanın haklı gururunu yaşıyoruz”.

Son olarak mikrofona gelen ARD Türk Okulu Aile Birliği Başkanı Sevtap Kemal, üç çocuğundan en büyüğü Uğur’u kanser nedeniyle kaybettiğini, ancak her zaman kalbinde ve kendisiyle olduğunu belirterek, BTKD’ye uzun yıllardan bu yana okullarına verdikleri destek için candan teşekkür etti. 

YILDIRIM BEKÇİ İLE MÜZİK ŞÖLENİ

Günün sürprizi ise tanınmış Türk Sanat Müziği sanatçısı Yıldırım Bekçi’den geldi. Bir süre önce Londra’ya yerleşen ünlü sanatçı, BTKD Anneler Günü yemeğine katkıda bulunmak için saz arkadaşlarıyla bir müzik şöleni sundu.

Türk Sanat Müziğinin sevilen eserlerini seslendiren sanatçı, bir saati aşkın bir müzik ziyafetiyle katılanları büyüledi. 

Etkinlikte, İstanbul doğumlu Türk ressam ve enstalasyon sanatçısı Terry Katalan'ın okul yararına bağışladığı tablo açık arttırmayla satıldı. Eserleri İstanbul, Barselona, Amsterdam ve Londra’da sergilenen ünlü sanatçı Terry Katalan’ın BTKD’ye bağışladığı Kaftan serisinden “Nazar” çalışmasının son örneği olan eserin yeni sahibi BTKD üyesi Suzan Ünver oldu. 
 
Kuruluşundan bu yana düzenledikleri etkinliklerden elde ettikleri tüm geliri başta Türkiye ve İngiltere olmak üzere çesitli ülkelerdeki yardım kuruluşlarına bağışlayan dernek tarafından düzenlenen yemek, ARD Türk Okulu yararına düzenlenen piyango çekilişi ile sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar