Antakya Medeniyetler Korosu'ndan "Şampiyon Melekler" anısına ağlatan "Mağusa Limanı" yorumu

26 Mart 2023

Güncelleme: 26 Mart 2023

A
A

Antakya Medeniyetler Korosu, "Şampiyon Melekler" anısına "Mağusa Limanı"nı seslendirdi. Cumhurbaşkanı Tatar da duygularını sosyal medya üzerinden paylaştı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Antakya Medeniyetler Korosu bu akşam Kanal D ekranlarında yayınlanan "Şarkılar Bizi Söyler" programına konuk oldu.

6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anısına gerçekleştirilen programda, 7 üyesini depremde kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, "Şampiyon Melekler"i unutmadı. Koro, "Mağusa Limanı"nı seslendirdi. Eser icra edilirken, İranlı ressam ve karikatür sanatçısı Alireza Pakdel'in “Şampiyon Melekler” için çizdiği eserle birlikte, Adıyaman'daki İsias Otel'de yaşamlarının yitiren Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilesindeki KKTC vatandaşlarının isimleri tek tek stüdyodaki ekrana yansıtıldı.

TATAR'DAN YÜREĞİM PARÇALANDI" MESAJI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da program dolayısıyla duygularını anlatan bir paylaşımda bulundu. Tatar, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları yazdı: 

"Antakya Medeniyetler Korosu’nun Kanal D’de Şampiyon Meleklerimiz anısına söyledikleri şarkıları gözyaşları içinde izledik. Mağusa Limanı şarkısını okurlarken yüreğim parçalandı. Nur içinde yatsınlar, tüm ailelere sabırlar dilerim."

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı

Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 24 öğrenci, 3 öğretmen ve 8 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU HAKKINDA

Antakya Medeniyetler Korosu, 2007 yılında Hatay'ın Antakya ilçesinde kurulan bir korodur. Şefliğini Yılmaz Özfırat'ın gerçekleştiği koronun üyeleri, üç semavi dine mensup ve aynı zamanda altı farklı mezhebe sahip kişilerden oluşmaktadır. Koro kuruluşundan bir yıl sonra 2008 yılında "Antakya Medeniyetler Korosu Derneği" adıyla dernek haline gelerek kurumsal bir kimliğe sahip oldu. 2008 yılından itibaren bu dernek yapısı altında faaliyetlerini gerçekleştiren koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Antakya Medeniyetler Korosu Derneği ise 2019 yılında Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar