Ailelerden "Dünya Çocuk Hakları Günü" mesajı: Çabalarımız Meleklerimiz ve ülkedeki her çocuk için sürecek

20 Kasım 2023

Güncelleme: 20 Kasım 2023

A
A

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, bir taraftan yaşam hakları elinden alınan Melekler için hukuk mücadelesini sürdürürken, diğer yandan KKTC'deki her çocuğun eşit eğitim, sağlık ve yaşam hakkı için var gücüyle çabalamaya devam edeceğini vurguladı.

ZgotmplZ MYK Haber

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Dünya Çocuk Hakları Günü, 1990’dan bugüne kutlanırken, temel amaçlarından biri de çocukların yaşam hakkının sağlanması noktası." olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Maalesef, 6 Şubat Depremi, bizim çocuklarımızın yaşam haklarını elinden aldı. Çürük bir binada, yalan - yanlış reklamlarla yaratılan algı, 10 saniyede yerle bir oldu." ifadelerine yer verildi.

"Böylesi bir günde, bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, hukuk mücadelemiz sonuna kadar devam edecek." denilen açıklama, şöyle devam etti:

"Çocuklarınızın yaşam hakkı ellerinden alınırken, güçlü bir hukuk mücadelesi vermekte olduğumuz kamuoyunun da desteği ile devam ediyor. Olası kast üzerinden yapılması gereken yargılama süreci, maalesef iddianamenin ilk adımında istediğimiz noktada değil. Pes edecek değiliz. Türkiye yargısı içerisinde vicdan sahibi hukukçuların varlığına inanmak istiyoruz."

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, bir taraftan yaşam hakları elinden alınan Melekler için hukuk mücadelesini sürdürürken, diğer yandan da KKTC'deki her çocuğun eşit eğitim, sağlık ve yaşam hakkı için var gücüyle çaba harcamaya devam edeceğini de vurguladı.


Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı

Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar