Ahmet An’ın “Kıbrıs’ta Türkçe Basılmış Kitaplar Listesi" kitabı yayımlandı

18 Mart 2024

A
A

Kültür Dairesi, Ahmet An’ın “Kıbrıs’ta Türkçe Basılmış Kitaplar Listesi (1878-2022)” isimli kitabını yayımladı.

ZgotmplZ

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi yayınları kapsamında 2006 yılında basılan son kitabın ardından ilk kez Ahmet An’ın “Kıbrıs’ta Türkçe Basılmış Kitaplar Listesi (1878-2022)” isimli kitabı Kültür Dairesi tarafından yayımlandı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu ve Ahmet An’ın sunuş yazılarıyla okuyucuya sunulan kitap, “Kırmızı Kitaplar” olarak bilinen ve 1986 yılında başlatılan Kültür Dairesi yayınlarının 52’nci sayısı oldu.

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu konu hakkında yaptığı açıklamada, “Kırmızı Kitaplar” olarak bilinen Kültür Dairesi yayınlarını 2006 yılından sonra yeniden canlandırdıklarını ve bunu Ahmet An’ın “Kıbrıs’ta Türkçe Basılmış Kitaplar Listesi (1878-2022)” isimli kitabı ile yaptıklarını bildirdi.

Kitabın, 1878-2022 yılları arasında ülkemizde yayınlanan kitapların bibliyografik bilgilerini, konuya göre ayırarak vermekte olduğuna dikkat çeken Zaimağaoğlu, kitabın, ülkede yayınlanan kitaplar hakkında veri vermesi bağlamında, kütüphanecilik ve yayıncılık politikalarının geliştirilmesi ve ulusal kaynakça denetimi sağlanması açısından önem arz ettiğinin altını çizdi.

Zaimağaoğlu, araştırmacıların ve okurların Ahmet An’ın Kıbrıs’ta Türkçe Basılmış Kitaplar Listesi (1878-2022) isimli kitabına, Kültür Dairesi’nden ve Kültür Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren tüm kütüphanelerden ulaşabileceğini, talep edilmesi halinde uzman araştırmacılara ücretsiz olarak verileceğini de bildirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar