41 kadının hayatlarına odaklanan sergi Ercan'da açıldı

6 Mart 2024

A
A

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle hazırlanan, 41 kadının hayatlarına odaklanan sergi yeni Ercan Havalimanı'nda yolcuların beğenisine sunuldu.

ZgotmplZ

Kadın Öyküleri Derneği (KÖDER) ve T&T Havalimanı İşletmeciliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir araya gelerek "Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız - 41 Kadın - 41 Hayat" adlı bir sergi düzenledi.

Sergi, yeni Ercan Havalimanı'nda yolcuların ziyaretine açıldı.

"Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız" kitabının üçüncüsünde yer alacak 41 kadının hayatlarına odaklanan ve fotoğraflardan oluşan bu sergi, havalimanının giden yolcu pasaport sonrası bölümünde yer aldı.

Sergide, kadınların geçmişte iş yaşamı, sosyal, kültürel, sanatsal ve ekonomik hayatta önemli bir rol oynayan eserleri, emekleri, mücadeleleri ve duruşları anıldı. Bu sergiyle, Kıbrıs Türk halkının tarihsel yapısının belgelenmesi ve günümüze ve geleceğe aktarılması amaçlandı.

KÖDER Başkanı Şenay Ekingen, derneğin bugüne kadar gerçekleştirdiği belgesel, sergi ve kitap çalışmalarını paylaşarak, ''Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız 3'' kitabının hazırlık aşamasında olduklarını belirtti. Serginin Ercan Havaalanı'nda açılmasının önemine değinen Ekingen, özellikle 8 Mart gibi anlamlı bir günde bu serginin ziyaretçilere sunulmasının mutluluğunu ifade etti.

Ekingen, kadınların zorlukları aşarak topluma ışık tuttuğunu ve her yıl 41 kadının hayatını belgelemek için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Sergide yer alan 41 kadının, toplumun geçmişine ve bugününe ışık tutan önemli figürler olduğunu vurguladı.

Sergide fotoğrafları yer alan kadınlar arasında Arife Kandulu, Aysel Orhan (Selhanoğlu), Ayşe Coşar, Baykal Sarper, Cemaliye Hocaoğlu, Edibe Madi, Emine Hazım Remzi, Faika Hüseyin Aslan, Fatma Azgın, Feride Hikmet, Feyziye Hulusi, Fikriye Niyazi, Filiz Naldöven, Gülgün Serdar, Gülsen Bozkurt, Gülten Feridun, Günay Konul (Sister Günay), Halide Alpler, Hayriye Cengiz, Heidi Trautman, Işın Cem, Işın Ramadan Cemil, İnci Kansu, Leman Yorgancıoğlu, Munise Burçaklı, Nesrin Şen, Olga Rauf, Onur Borman, Perihan Aziz, Safiye Nadir, Sahure Mehmet, Seide Nigar, Selma Diker, Servet Küfi, Şekibe Ebe (Şekibe Halayık), Şermin Kotak, Tuncay Çağatay, Urkiye Mine Balman, Vacide Zekai Yusuf, Vedia Atalay ve Zehra Alasya gibi isimler yer alıyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar