Serdarlı'da bahar şenliği

7 Nisan 2024

Güncelleme: 7 Nisan 2024

A
A

Serdarlı Sestaları 9. Bahar Şenliği düzenlendi ve gün boyunca devam edecek. Şenlik kapsamında, "Geç-Ser Belediyesi El Emeği, Üretim, Tasarım Atölyeleri Sergisi" de açıldı.

ZgotmplZ

Köy meydanında gerçekleşen şenlik açılışına Cumhurbaşkanı Vekili Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, bakanlar, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Kıbrıs Türk kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen şenlikte, stantlar kuruldu, oyunlar oynandı ve konserler verildi.

Şenlikte konuşan Serdarlı Geçitkale Belediye Başkanı Halil Kasap, kültürün geleceğe taşınmasına verdikleri öneme vurgu yaparak, etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti.

Kasap, şenlikte emeği geçen Serdarlı Kültür Derneği, muhtarlık ve belediye çalışanlarını da kutladı.

Başbakan Ünal Üstel, şenliğin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek, Kıbrıs Türk kültürünün geleceğe aktarılmasının önemine vurgu yaptı.

Üstel, hükümet olarak her türlü etkinliği desteklediklerini ve vatandaşlarla bir araya gelerek isteklerini dinlediklerini belirtti.

Üstel, et fiyatları konusunda da vatandaşları bilgilendirerek, hükümetin et fiyatlarını denetleyeceğini ve haksız fiyat artışlarına karşı ciddi önlemler alacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre, festivallerin kültürün yaşatılması açısından önemine vurgu yaparak, Serdarlı'nın milli mücadele dönemindeki rolünü anlattı ve şenlikte emeği geçenleri kutladı.

Şenlik, halk dansları gösterisiyle başladı.


 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar