Töre'den Vebal'in galasında Kıbrıs kültürü vurgusu

16 Mart 2024

A
A

Vebal'in galasına katılan Töre, kültüre ve sanata tüm kesimlerin sahip çıkmasını istedi.

ZgotmplZ Meclis Basın Bürosu

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Sinema Televizyon Derneği tarafından düzenlenen Vebal adlı kısa filmin gala gösterimine katıldı.

Alsancak Gökay Boğaçhan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gala gecesinde konuşan Töre, KKTC’nin kendine özgü, örf, adet ve geleneklerinin olduğunu bunlara da sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

Kültür ve sanatın toplum hayatında önemli olduğunu belirten Başkan Töre, “Türkiye ve Azerbaycan ile birlikte sinema yolculuğuna çıkan arkadaşları tebrik ediyorum. Bıkmadan yorulmadan ve hasta oldum demeden bu yolda çalışmaya devam edin.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Vebal filminin gösterimi gerçekleşti.

VEBAL HAKKINDA

Vebal adlı romandan uyarlanan, senaryosunu Kıbrıs Türk Sinema Televizyon Derneği Yönetim Kurulu üyesi Şafak Yolcu’nun yazdığı film, Osmanlı dönemindeki Tehcir Kanunu’nu konu alıyor. Filmde, iki kız kardeşin evlerinden çıkartılması ve beddualarının o eve yerleşen aileyi nesilden nesle etkilemesi anlatılıyor.

Yönetmenliğini Kıbrıs Türk Sinema Televizyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müge Günay’ın yaptığı filmin başrollerinde Yeşim Kumral,  Mehmet Yörükoğlu ve Yusuf Darbukacı yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar