Jale Derviş Belgeseli'ne yoğun katılım

5 Mart 2024

Güncelleme: 5 Mart 2024

A
A

''Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız" yapım serisinin 20. belgeseli olan Jale Derviş Belgeseli, Lefkoşa Türk Lisesi'nin Mehmet Altınbaş Konferans Salonu'nda gösterildi. TMK Mezunlar Korosu, Derviş'in bestelediği şarkıları seslendirdi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Kadın Öyküleri Derneği (KÖDER) ve Önder Alışveriş Merkezleri'nin sponsorluğunda düzenlenen "Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız" yapım serisinin 20. belgeseli olan Jale Derviş Belgeseli, Lefkoşa Türk Lisesi'nin Mehmet Altınbaş Konferans Salonu'nda gösterildi.

Etkinlikte, Jale Derviş'in öğrencilerinden Gaye Kenan Çağlar yönetiminde TMK Mezunlar Korosu, Derviş'in bestelediği şarkıları seslendirdi. Ayrıca, Derviş'in öğrencilerinden Aylan Okyay Uz'un kısa mesajı okundu ve Sevilay Sadıkoğlu moderatörlüğünde Işın Ramadan Cemil’in katıldığı bir sohbet gerçekleştirildi.

KÖDER Başkanı Şenay Ekingen ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından, etkinlik için okulunu açan LTL’nin Müdürü Niyazi Türkseven, Koro Şefi Gaye Çağlar, Derviş’in evlatları Arman Ratip ve Sümer Sungurtekin ile sponsor Önder Alışveriş Merkezleri adına Gülşah Sanver Manavoğlu’na birer teşekkür belgesi takdim edildi.

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, CTP milletvekilleri Filiz Besim, Şifa Çolakoğlu ve bağımsız milletvekili Ayşegül Baybars ile Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Cengiz Uzun'un da katıldığı etkinlikte, Jale Derviş'in müzik kariyeri ve öğretmenlik yaşamı üzerine konuşmalar yapıldı. Öğrenciler, Derviş'in sanatına ve kendilerine kattıklarını paylaşarak, onun müzikal etkisinden bahsettiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar