Girne'de Türk Sanat Müziği günleri düzenlenecek

18 Ocak 2023

A
A

Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, 25’inci yılını düzenlenecek iki konser ile kutluyor.

ZgotmplZ

Şef İhsan Gürel yönetimindeki Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu (TSM)  25'inci Yıl Konserleri'ni, 22-23 Ocak tarihlerinde gerçekleştiriyor.

Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu'nda, iki gün süre ile gerçekleştirilecek olan konserler, Türk bestekâr ve ses sanatçısı Arif Sami Toker bestelerinden oluşuyor.

Girne Belediyesi Kültür İşleri Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre, pazar ve pazartesi geceleri saat 20.00’de başlanacak konserler ile ilgili davetiyelerin Girne Belediyesi’nden temin edilebileceği açıklandı.

ŞENKUL'DAN KONSER AÇIKLAMASI

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul yaptığı açıklamada, kültür ve sanat faaliyetlerinin toplumun her iki kesiminden insanların, adil ve eşit bir şekilde faydalanmasının anlayış temelini oluşturduğunu vurguladı.

Her türlü kültürel ve sanatsal çalışma ve projenin destekçisi olacaklarının altını çizen Şenkul, “Şehrin kozmopolit yapısına uygun, tüm kültürleri kucaklayan, birleştirici, ilerici bir anlayışla faaliyetlerimize yön vermeye özen göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Sanatın evrensel olduğunun altını çizen Şenkul, “Kendi evreni içerisinde sanat tüm insani ögeleri yaşatır, barındırır ve yüceltir. Şehrinize değer vermek demek, şehrin asıl sahipleri olan insanına aşkla ve istekle hizmet etmek demektir.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar