''Satılan yiyecekler faydalı değil, kantin işletmecileri ile öğrenciler eğitilmeli''

27 Kasım 2023

Güncelleme: 28 Kasım 2023

A
A

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği, okul kantinlerinde satılan bazı yiyeceklerin vitamin ve mineral açısından faydalı olmadığını, ''kantin işletmecilerine, velilere ve çocuklara eğitim verilmesi'' çağrısında bulundu.

ZgotmplZ
Şehit Ertuğrul İlkokulu Öğrencileri Cumhuriyet Meclisi önünde - 20 Kasım 2023

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören, okullarda sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanılması ve kantinlerin denetlenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Okul çağındaki çocukların beslenme alışkanlıklarının kantinlerin büyük ölçüde etkilediğini ifade eden Ağören, "Kantinlerde sağlıklı gıdalar çocukları cezbetmeli, böylece çocuklar sağlıklı beslenmeyi tercih edecek ve sağlıksız gıdalardan uzak duracaklardır. Bu, kantin işletenlere, ailelere ve çocuklara eğitim verilmesiyle mümkün olacaktır. Hazır içecekler ve gıdalar, çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilir ve içerdikleri katkı maddeleri nedeniyle gelişim bozukluklarına yol açabilir. Kantinlerde satılan hazır içecekler, bisküvi, kraker, şeker, çikolata gibi ürünler, enerji sağlasa da vitamin ve mineral açısından fayda sağlamamaktadır. Bu ürünler, çocukların sadece boş enerji almasına neden olmaktadır" dedi.

Ağören, bu durumu engellemenin veya çocukları bundan uzaklaştırmanın ailelerin ve öğretmenlerin görevi olduğunu belirterek, "Kantinlerin sağlıklı gıdalar sunması, bu konuda atılacak ilk adım olmalıdır" ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar