İskele'de ücretsiz sağlık hizmeti aralıksız sürüyor

8 Aralık 2023

A
A

İskele ve 21 köyünde özel gereksinimli, sosyal yardım maaşı alan, 65 yaş ve üstü kişilere yönelik İskele Belediyesi'nce verilen sağlık hizmetleri kesintisiz sürerken, bu hizmetlerden faydalanmak isteyenlerin belediyeye başvuru yapmaları istendi.

ZgotmplZ

İskele Belediyesi bünyesine kazandırılan Sağlık Birimi 9 yıldır, İskele ve köylerindeki sağlık faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Birim bünyesinde bulunan hemşireler, psikolog, diyetisten, fizyoterapist ve odyologun (işitme ve denge uzmanı) yanı sıra kuaför hizmetiyle İskele ve 21 köyüne hizmet götürüyor.

İskele Belediyesi, evde sağlık hizmetlerini Physioart Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Sağlık Kliniği ile iş birliği içerisinde gerçekleştiriyor.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele ve 21 köyünde yaşamlarını sürdüren özel gereksinimli, sosyal yardım maaşı alan, 65 yaş ve üstü kişilerin, İskele Belediyesi Sağlık Birimi’nin sunduğu tüm hizmetlerden ücretsiz yararlanabileceğini kaydetti.

ODYOLOGLAR, KULAK VE İŞİTME TESTLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Geçen yıl kasım ayında İskele Belediyesi Sağlık Birimi bünyesine dahil ettikleri ve işitme testi hizmeti de devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, birime kayıtlı kişilere ücretsiz hizmet sunan odyologlar, gerekli görmeleri durumunda kliniklerde de detaylı tarama gerçekleştiriyor.

KAYITLAR SÜRÜYOR

İskele Belediyesi Sağlık Birimi’ne kayıtlar da sürüyor.

Henüz Sağlık Birimi’den hizmet almayan ancak özel gereksinimli, sosyal yardım maaşı alan, 65 yaş ve üstü kişiler birime 05488101220 numaralı telefondan Birim Sorumlusu Berna Bal’a ulaşarak kayıt yaptırabilecek.

Fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, odyologun yanı sıra İskele Belediyesi Sağlık Birimi hemşirelerinin sunduğu hizmetler şunlar:

Ateş ölçümü, tansiyon ölçümü, nabız ölçümü, oksijen ölçümü, şeker ölçümü , hasta bakımı (doktor onayıyla), hasta yatak yarası pansumanı (doktor onayıyla)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar