Bakanlık, Tabipler Birliği ile görüşmeye başladı

3 Mart 2024

Güncelleme: 4 Mart 2024

A
A

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ahmet Özant, KTTB-Sigortalar İdare Meclisi'nin görüşmeye başladığını belirtti. Ancak, 6 aydır devam eden ''reçete soruşturması'' nedeniyle ilaca erişimdeki sorunların hala devam ettiğini ifade etti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

İlaç temini ve geri ödemelerindeki sıkıntıları çözmek amacıyla, Ocak ayının sonlarında imzalanan protokol kapsamında protokol imzalandı.

Çalışma Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Dairesi, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ve Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nin imzaladığı yeni bir sistemde, doktorların reçete yazımı, eczacıların ve sigortalıların ilaç temini ile geri ödemeleri üzerine bir Denetleme ve Etik Kurulu oluşturulacak.

Ayrıca, eczacılar ve hekimlerle yeni sözleşmeler imzalanması planlanıyor.

Yeni sistem 01 Şubat'ta kullanılmaya başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gardiyanoğlu, Eczacılar Birliği ve Serbest Çalışan Hekimler Birliği ile iki buçuk ayı aşkın bir süre boyunca planlama yaptıklarını açıklamıştı.

Gardiyanoğlu'nun açıklamasına göre, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği bu çalışmanın içerisinde yer almıyor.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hekimlerle imzalamayı planladığı yeni sözleşmelere tepki göstererek imzalamayın çağrısı yapmıştı.

GÖRÜŞMELER BAŞLANDI

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Ahmet Özant “Geç de olsa KTTB-Sigortalar İdare Meclisi görüştü” açıklamasında bulundu.

Özant, KTTB'nin sürece dahil edilmesi gerektiğini ancak dışlandıklarını söyledi.

Sonunda yapılan toplantıda sorunlar ele alındı ve yazılı önerilerin tekrar görüşüleceği kararı alındı. Özant, KTTB'nin önceliğinin sigortalı emekçilerin ilaca erişimi olduğunu vurgulayarak, her sağlık sorununun çözümünde KTTB'nin dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Özant, açıklamasında şunları söyledi:

''Olumlu bir havada başlayan toplantıda KTTB ile İdare Meclisi arasında emekçilerin ilaca erişimindeki sorunların çözümü ve hekim-daire arasındaki sözleşmedeki ve sistemdeki sorunlar görüşüldü. Yazılı verilen itiraz ve önerilerimiz ile ilgili tekrar görüşme yapılması kararı toplantıya katılan herkesi mutlu etmiştir. Kısa sürede yaşanan mağduriyetin son bulması için iyi niyetle çalışmalara devam edebileceğimizi umuyorum.

Sürecin başında belirttiğimiz gibi, hassasiyetle üzerinde durduğumuz nokta, sigortalı emekçilerin ilaca güvenli erişiminin sağlanması, doktor ve eczacılar için güvenli, daire için usulsüzlüklerin olamayacağı bir sistem kurulmasıdır.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği yönetim kurulu olarak, görevimizin ve sorumluluklarımızın farkındayız. Sağlığı ilgilendiren her sorunun çözümünde mutlaka sürece dahil olması gereken bir kurum olduğumuzu, dışlandığımız veya etkisizleştirilmek istendiğimiz durumlarda asla kalıcı ve kabul görecek bir sonuca ulaşılamayacağını yeniden belirtmek isteriz.''

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar