Şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadınlar için fidan dikildi

17 Mart 2024

A
A

CTP Kadın Örgütü Lefkoşa ve Girne ilçeleri, şiddete maruz kalarak hayatlarını kaybeden kadınlar anısına "Umudu Yeşertmek Fidan Dikimi" etkinliği düzenledi.

ZgotmplZ

CTP Kadın Örgütü, Lefkoşa ve Girne ilçelerinde, şiddete maruz kalan kadınların anısına "Umudu Yeşertmek Fidan Dikimi" etkinliği düzenledi.

Programda, CTP Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ve diğer katılımcılar birer konuşma yaptılar.

Derya, artan şiddet olaylarına karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtirken, Şenkul, toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Alev Şensoy, yaşanan acıların derinliğine dikkat çekti ve dikilen her fidanın arkasında trajedi ve adaletsizlik olduğunu belirtti. Özay Kalyoncu ise, dönüştürücü ve kapsayıcı politikalara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, TOCED'in bu amaç için uygun bir zemin olduğunu dile getirdi. Etkinlikte, kadına karşı şiddetin son bulması ve hakların saygı görmesi çağrısı yapıldı.

ŞENKUL: KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE TÜM TOPLUMUN MÜCADELESİDİR

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul etkinlikte yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Şenkul, ülkede bugüne kadar görev yapan iki kadın belediye başkanından birinin cinayete kurban gittiğine dikkat çektiği konuşmasında, toplumun şiddete karşı sesini yükseltmesi gerektiğini ve bu mücadelenin sadece kadınların mücadelesi olmadığını belirtti.

Kadınların şiddetin en çok zarar görenleri olduğunu ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Şenkul, küçük ülkede bu kadar çok kadın cinayetinin “kabul edilemez” bir durum olduğunu söyledi.

Girne Belediyesi olarak şiddete karşı mücadeleyi yürekten desteklediklerini ifade eden Şenkul, şimdiki ve gelecek nesillerin bu tür acı olaylara tanıklık etmemesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar