Londra'da Türkler, Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

10 Mart 2024

Güncelleme: 11 Mart 2024

A
A

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş'ın eşi Sefire Sevcan Ertaş’ın ev sahipliğinde, Britanya Türk Kadınları Derneği'nin düzenlediği büyükelçilik konutundaki davete çok sayıda konuk katıldı.

ZgotmplZ

Londra'daki Britanya Türk Kadınları Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş'ın eşi Sefire Sevcan Ertaş'ın ev sahipliğinde kutladı. Büyükelçilik konutunda düzenlenen etkinliğe çok sayıda önemli konuk katıldı, aralarında Azerbaycan Büyükelçisi eşi Lala Süleymanov, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin, Büyükelçilik Müsteşarı Özge Atahan, BTKD Başkanı Maviş Fuchs, Çanakkale Anma Platformu Başkanı Servet Hassan gibi isimler bulunmaktaydı. Ayrıca, basın mensupları da etkinlikte hazır bulundu.

Etkinlikte konuşan Derneğin Onursal Başkanı Sefire Ertaş, 8 Mart'ın kadınların emeklerini, başarılarını ve karşılaştıkları zorlukları hatırlama fırsatı sunduğunu belirterek, kadınların toplumun temel direği olduğunu vurguladı. Kadınların toplum ve ülke için büyük katkıları olduğunu dile getiren Ertaş, kadınların her alanda başarılarıyla var olduğunu vurguladı.

BTKD Başkanı Fuchs ise, kadınların hayata renk kattığını ve dünyayı güzelleştirmek için büyük emek harcadıklarını ifade ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlu olması dileğinde bulundu. Ayrıca, davete ev sahipliği yapan Sefire Ertaş'a teşekkürlerini iletti.

Etkinlikte genç keman sanatçısı Elfida Su Turan da yerli ve yabancı eserler seslendirdi ve özellikle Sarı Gelin yorumu büyük alkış aldı.

Davet, konukların ikramlarla ağırlanması ve birbirleriyle sohbet etme imkanı bulmasıyla sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar