Ülkede ilk kez beyin pili takılan hastanın durumu iyi

5 Nisan 2024

A
A

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, geçen ay Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde beyin pili takılan 62 yaşındaki Parkinson hastasının sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

ZgotmplZ

Mart ayında ülke bir ilk gerçekleştirilerek Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde  62 yaşında Parkinson hastasına beyin pili takıldı.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, bu ameliyatın ülkede bir ilk ve bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, operasyonun hastanın istemsiz hareketlerini ortadan kaldırdığını ifade etti.

Ameliyatı yerinde izlediğini belirten Sağlık Bakanı, hastanın sağlığına kavuşmasından son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Benzer tedavilerle başka hastalara da hayata dönme şansı verilebileceğini belirten Dinçyürek, ameliyatı gerçekleştiren doktorlar başta olmak üzere tüm ekibe teşekkür etti.

Ayrıca, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yapılmayan ameliyatların gerçekleştirilmesi ve mevcut tüm ameliyatların daha iyi hale getirilmesi için ellerinden gelenin yapıldığını da belirtti.

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Çağın Ozankaya ise, hastanın 13 yıl önce Parkinson teşhisi konduğunu ve son dönemlerde yaşam kalitesinin önemli ölçüde düştüğünü aktardı.

Ameliyat sonrasında hastanın öz bakımı dahil olmak üzere daha önce yapamadığı basit fonksiyonları rahatlıkla yerine getirebildiğini gözlemlediklerini belirten Ozankaya, hastanın genel durumunun oldukça iyi olduğunu ifade etti. Ozankaya, ameliyata katılan diğer doktorlar ve hastane personeline de teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar