UFÜ gastronomi öğrencileri 7 madalya kazandı

19 Kasım 2023

Güncelleme: 19 Kasım 2023

A
A

Gastro Antalya 2023 yarışmalarında 36 ülkeden 46 farklı kategoride yüzlerce şef ve şef adayı arasından, UFÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri 3 altın madalya ve 4 gümüş kazandı.

ZgotmplZ

Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Antalya'da düzenlenen “GastroAntalya23” etkinliğinde farklı kategorilerde üç altın madalya ve dört gümüş madalya kazanarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni başarıyla temsil ettiler.

15-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen “GastroAntalya23”, Türkiye'nin en büyük profesyonel yarışma ve gastronomi etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Türkiye Anadolu Aşçılar Federasyonu ve Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen 4. Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması'nda, UFÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni temsil etti.

Açıklamada, Gastro Antalya 2023 yarışmalarında 36 ülkeden 46 farklı kategoride yüzlerce şef ve şef adayının yarıştığı belirtildi. UFÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin, bu yoğun rekabet ortamında farklı kategorilerde 3 altın madalya ve 4 gümüş madalya kazandığı ifade edildi.

Yarışmaya Kemal Ferit, Dervişe Demir ve Selim Yeşilpınar liderliğinde katılan öğrencilerin kazandığı ödüller şu şekilde sıralandı:

Baran Savga'nın balık tabağı için altın madalya; Eylül Arabul'un makarna tabağı için altın madalya; Sevda Aslan'ın ana yemek tabağı için altın madalya; Busenaz Yıldır'ın tatlı tabağı için gümüş madalya; Eylül Arabul, Sevda Aslan ve Busenaz Yıldır'ın takım yarışmasında kazandığı 3 gümüş madalya.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar