UBP'li kadınlar siyah ve mor renklerdeki balonları gökyüzüne bıraktı

25 Kasım 2023

Güncelleme: 25 Kasım 2023

A
A

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" nedeniyle Girne'de etkinlik düzenleyen UBP'li kadınlar, "Dünya sadece sevgi ve anlayışla yoğrulsun" mesajı verdi.

ZgotmplZ UBP / Facebook

UBP Girne Kadın Kolları, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" dolayısıyla Girne'de etkinlik düzenledi

Etkinliğe, UBP Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay, Girne Kadın Kolları Başkanı Fatoş Ünal, Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri, kadın örgütlerinin başkan ve temsilcileriyle, partililer katıldı.

Atatürk Caddesi’nde bulunan, UBP Girne İlçe Merkez Binası önünden, ellerinde taşıdıkları pankartlar ve siyah mor balonlarla Atatürk Anıtı'na yürüyen Ulusal Birlik Partililer, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

"ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE 'HAYIR' DİYORUZ"

UBP Girne Kadın Kolları Başkanı Fatoş Ünal, etkinliği , 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şiddetin her türlüsüne "hayır" dediklerini kaydetti.

Sadece kadınlara ve çocuklara yönelik değil , her türlü canlıya yönelik şiddetin karşısında olduklarını dile getiren Ünal, şiddetin dünyada hiçbir canlıya yakışmayan bir eylem olduğuna vurgu yaptı.

Şiddete eğilim gösteren erkekleri dünyaya getirenlerin de, yetiştirenlerin de anneleri yani kadınlar olduğuna dikkat çeken Fatoş Ünal, bu mücadelede, kadınlara büyük görev ve sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Şiddete "hayır" demek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdikleri etkinlikte, "Dünya sadece sevgi ve anlayışla yoğrulsun" mesajı vermek istediklerini söyleyen Ünal, dünyanın sevgi ve anlayışla iyileşerek daha güzle bir yer olacağına inanç belirtti.

Konuşmanın ardından etkinliğe katılanlar, kadına yönelik şiddetle mücadelenin sembol renkleri olan siyah ve mor renklerdeki balonları gökyüzüne bıraktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar