Tuncer Arifoğlu çifte törenle defnedildi

11 Mart 2024

Güncelleme: 11 Mart 2024

A
A

Hayatını kaybeden eski bakan ve mücahit Tuncer Arifoğlu bugün son yolculuğuna uğurlandı.

ZgotmplZ

Hayatını kaybeden Kıbrıs Türk Federe Devleti eski bakanı, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) mücahidi, Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurucularından Tuncer Arifoğlu, bugün toprağa verildi.

Arifoğlu, için ilk tören UBP Genel Merkezi önünde düzenlendi. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel ve UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu törende yaptıkları konuşmalarda Tuncer Arifoğlu’nun ülkeye ve topluma verdiği hizmetlere değinerek, ona rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diledi.

Tuncer Arifoğlu için daha sonra Cumhuriyet Meclisi’nde de tören düzenlendi.

Törene, başta ailesi olmak üzere Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, eski başbakanlardan Hakkı Atun, bazı bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, meclis çalışanları ve Arifoğlu’nun sevenleri katıldı.

Törende, saygı duruşunun ardından Tuncer Arifoğlu’nun özgeçmişi okundu. Konuşmaların sonrasında Arifoğlu’nun naaşı önünde protokol sırasına göre saygı duruşu ve geçişi yapıldı.

Tuncer Arifoğlu’nun, Kıbrıs Türk halkının en değerli kişilerinden biri olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Arifoğlu’nun, gençlere de bir abi olarak hep örnek olduğunun altını çizdi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, Tuncer Arifoğlu’nu, gençlik yıllarında tanıdıklarını ve onu hep örnek aldıklarını belirterek, Arifoğlu’nun fikirlerine daima başvurduklarını söyledi.

Tuncer Arifoğlu, İsmail Safa Camiinde kılınan öğle namazına müteakip, Lefkoşa Mezarlığı'na defnedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar