Tıp Bayramı töreninde sorunlar ele alındı

14 Mart 2024

Güncelleme: 14 Mart 2024

A
A

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği'nde düzenlenen törende birçok önemli konu ele alındı. Törende, meslekte 50’nci ve 25’inci yılını dolduran hekimlere plaketler verildi.

ZgotmplZ

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği'nde düzenlenen törende birçok önemli konu ele alındı.

Törene, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ahmet Özant, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ceyhun Dalkan, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Doç. Dr. Ömer Taşargöl, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Halil Bakkaloğlu, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Başkanı Özlem Gürkut, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Asbaşkanı H. İlker İpekdal ve Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten gibi isimler konuşma yaptı.

Başkan Ahmet Özant, konuşmasında 14 Mart Tıp Bayramı'nın tarihini anlatarak başladı ve sağlık alanında çözülmesi gereken birçok soruna dikkat çekti. Özellikle, sağlıkta şiddetle ilgili ceza yasasındaki düzenlemelerin yapılması, hekimlerin "göç yasasından" doğan mağduriyetlerinin giderilmesi, acil servislerin güçlendirilmesi, tüm hekimlerin haklarını düzenleyen hekim yasasının yapılması ve Sigortalar İdare Meclisinden çıkarılan KTTB temsilcisinin dahil edilmesi için yasal mevzuatın düzenlenmesi gibi konuları ele aldı. Ayrıca, koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, sağlık kurumlarında verilen hizmetlere ait verilerin ortak bir havuzda toplanması gibi konuları da vurguladı.

Genel Sekreter Prof. Dr. Ceyhun Dalkan, sağlık sistemindeki değişim ve dönüşümün şart olduğunu belirterek, özellikle hekimlerin meslek onurunu zedeleyecek şekilde yanlış yürütülen reçete soruşturması konusunda endişelerini dile getirdi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Doç. Dr. Ömer Taşargöl, doktorluk mesleğinin zorlu bir eğitim süreci gerektirdiğini ve sağlık hizmetlerinin eksikliklerinin giderilmesi için adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Halil Bakkaloğlu, diş sağlığının önemine dikkat çekerek, kamu hastanelerindeki diş hekimliği hizmetlerinin iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Başkanı Özlem Gürkut, sağlık alanındaki sorunlara değinerek, hekimlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Asbaşkanı H. İlker İpekdal, sağlık sisteminde köklü düzenlemelerin yapılması gerektiğini ve değişimin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, Türkiye'deki sağlık sisteminin sorunlarına değinerek, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile dayanışma içinde ortak mücadelelerini artıracaklarını ifade etti.

Törende, meslekte 50’nci ve 25’inci yılını dolduran hekimlere plaketler verildi ve toplum sağlığına katkılarından dolayı kurum temsilcilerine ve basın mensuplarına ödüller verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar