Temiz bir dünya için sigarayı bırakın

9 Şubat 2024

Güncelleme: 10 Şubat 2024

A
A

Tabipleri Birliği, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla tütün ve tütün ürünlerinin kullanımını bırakma çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), “Tütünsüz bir dünya için tüm tütün ürünlerini kullanmayı bırakın” çağrısı yaptı.

KTTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Ceyhun Dalkan, yaptığı açıklamada, tütün ürünlerinin insan sağlığına zararlarına dikkat çekerek, sigaranın sadece kullananları değil, çevredeki kişileri de olumsuz etkilediğini ve milyonlarca insanın ölümüne neden olduğunu vurguladı. Dalkan, Kuzey Kıbrıs'ta sigara ve tütün ürünlerinin kullanım oranının yüksek olduğunu belirtti.

Tütün ürünlerinin zararlarından korunmak için Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası'nın eksiksiz uygulanması gerektiğini ve sigara bırakma polikliniklerinin açılması gerektiğini dile getiren Dalkan, tütün endüstrisinin yeni ürünlerle bağımlılığı sürdürmeye çalıştığını ifade etti.

9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle, sigara ve tütün ürünlerini bırakmanın sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu vurgulayan Dalkan, bağımlılıktan uzak, daha sağlıklı bir yaşamın mümkün olduğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar