Tatar'ın çektiği KKTC fotoğrafları İstanbul'da sanatseverlerle buluştu

7 Aralık 2023

Güncelleme: 7 Aralık 2023

A
A

"Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın objektifinden KKTC fotoğrafları" sergisi İstanbul'da açıldı.

ZgotmplZ AA

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın objektifinden KKTC" fotoğraf sergisi, İstanbul'da açıldı.

Eminönü'ndeki İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yeni Camii Hünkar Kasrı'nda düzenlenen açılış törenine, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergide Tatar'ın çektiği, KKTC'nin tarihi yerleri ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültür-sanat ve gastronomi zenginliğini yansıtan 29 kare yer alıyor.

"Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın objektifinden KKTC" fotoğraf sergisi, 29 Aralık'a kadar ziyarete açık olacak.

Serginin açılışında konuşan Tatar, KKTC'nin doğası, kültürünün İstanbul'un güzide bir mekanında sergilenmesinin anlamlı olduğunu belirterek, "Bugün açılan sergi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40'ıncı yıl dönümünde hep birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sahip çıkma, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni daha fazla tanıtma, sadece güzellikler değil aynı zamanda sanata ve kültüre verdiğimiz önemi göstermesi açısından önemli." diye konuştu.

"BU SERGİ İLE BİR KEZ DAHA İNSANLIĞA SESLENİYORUZ"

Bütün dünya devletlerine seslendiğini belirten Tatar, şunları kaydetti:

"İnsanlığa da seslenmek istiyorum; Kıbrıs Türk halkı medeni dünyanın bir parçasıdır. Dolayısıyla Kıbrıs Türk halkını farklı siyasi emellerle dışlamaya, izole etmeye, ambargolarla bizim ekonomik potansiyelimizi yıpratmaya yönelik her türlü hareket insan haklarına aykırıdır. Dolayısıyla işte bu sergi ile bir kez daha insanlığa sesleniyoruz. Biz sanata ve kültüre çok değer veriyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'miz mutlak surette hak ettiği yeri alacaktır."

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İTO'nun KKTC'ye verdikleri değerin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu fotoğraflarda da göreceğimiz gibi, benim her zaman mesajım çevremize, doğamıza sahip çıkmak. Çünkü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs'ımız dünyanın en güzel yerlerinden bir tanesi, Doğu Akdeniz'in en güzel adası. Yeşilimizle mavimizle çevremizle doğal güzelliklerimizle, tarihimizle..." ifadelerini kullandı.

Fotoğraf severlerle KKTC'ye turizm maksadıyla gidenlerin ülkenin güzelliklerini dikkatle izlemeleri tavsiyesinde bulunan Tatar, Kıbrıs'ın ziyaret edilmesi gereken bir destinasyon olduğunu anlattı.

Tatar, şu anda turizmde çok önemli aşamaların kat edildiğini dile getirerek, "Turizm potansiyeli çok büyüktür ve her Türk vatandaşının nerede olursa olsun, mutlak surette Kıbrıs'ı ziyaret etmesi lazımdır." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar