Tatar mücahitleri ağırladı

1 Aralık 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mücadele yılları sırasında Mücahit Ordusu’na bağlı Kırıkkale’de silah üretiminde bulunan mücahitleri kabul etti.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar  Kırıkkale’de silah üretiminde bulunan mücahitlerle bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk milli mücadelesine yapılan katkıların ve Kıbrıs Türk halkının haklı davasında ortaya konulan kahramanlık ve cesaretin yıllar sonra gün yüzüne çıkmasının zamanının geldiğini söyledi.

Geçmişte verilen mücadelenin ve yaşananların belgesel olarak gün yüzüne çıkması ve milli arşivde yer almasının önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, milli davanın gizlenecek veya unutulabilecek bir tarafının olmadığına işaret etti.

"GENÇLERE ANLATMALIYIZ"

Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere bu ülkede nereden nereye geldiğimizi anlatmanın gerekli olduğunu belirterek, şehitleri yad ederek hayatını kaybetmiş tüm gazileri rahmetle andı ve mücahitlere minnet duygularını ifade etti.

Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acılar ve maruz kaldığı soykırımların 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı ile sona ererek bağımsızlığımızı kazandığımızı anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar; “Şimdi iki devlet temelinde yan yana yaşayan iki egemen ve bağımsız devletin iş birliği ile ancak bir antlaşma olabileceğini tüm dünyaya Anavatan Türkiye’nin desteğiyle anlatmaya çalışıyoruz. Bu siyaset gün geçtikçe kökleşmektedir” dedi.

"OYNANAN OYUNLARA GELMEYECEĞİZ"

Rum tarafının eşitliği, egemenliği ve zenginliği paylaşmaktan kaçındığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye ile olan kopmaz bağlarımızı yok etmek için oynanan oyunlara asla gelmeyeceklerini kaydetti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar