Takviye gıdalar nasıl kullanılmalı, nereden alınmalı? Diyetisyen Ela Müderrisoğlu açıkladı

29 Mart 2024

Güncelleme: 30 Mart 2024

A
A

Japonya'da takviye diyet gıdası ile ilişkili yaşanan ölümler üzerine MYK Haber, diyetisyen Ela Müderrisoğlu'ndan konuya dair bilgi aldı. Gıda takviyelerinin kimler tarafından hangi durumlarda kullanılması gerektiği bilgisi haberimizde...

ZgotmplZ

Japonya'da son günlerde bir takviye diyet gıdasının tüketilmesi ile ilişkili yaşanan ölümler ve 100'ü aşkın kişinin böbrek rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılması üzerine, diyetisyen Ela Müderrisoğlu takviye gıdalar hakkında MYK Haber’e konuştu.

Ela Müderrisoğlu, takviye diyet gıda olarak nitelendirilen ürünlerde nelere dikkat edilmesi ve gıda takviyelerinin nasıl kullanılması gerektiği konusunda değerlendirme yaptı.

"İDEALİ VİTAMİN VE MİNERALLERİN DOĞAL YOLLARDAN ALINMASI"

Takviyenin dozu, kişinin kullandığı bir ilaç olup olmadığı, diğer besinlerle etkileşime girme olasılığı gibi noktaların göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade eden Müderrisoğlu, diyetisyenler olarak öncelikle doğal gıdalarla beslenilmesini önerdiklerini söyledi.

"GIDA TAKVİYELERİ ECZANELERDEN ALINMALI"

Müderrisoğlu ayrıca, takviye gıdaların KKTC’de Sağlık Bakanlığı’nın, İlaç ve Eczacılık Dairesi’nin testinden geçmesi sonrasında verdiği onay ile eczanelerde satılabildiği bilgisini vererek, bundan dolayı ürünlerin eczanelerden alınması gerektiğine dikkat çekti. 

Müderrisoğlu ayrıca, danışanlarının hangi durumlarda gıda takviyesi kullanması gerektiğine ilişkin de bilgiler verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar