Sosyal medyanın "öldürdüğü" son isim Orhan Gencebay oldu

17 Mayıs 2023

A
A

Türk müziğinin efsane isimlerinden Orhan Gencebay'ın hayatını kaybettiği yönünde iddialar ortaya atıldı. Bunun üzerine "Orhan Gencebay öldü mü?" sorusu sosyal medyada gündem olurken kendisi ve oğlu Altan Gencebay'dan açıklama geldi.

ZgotmplZ

Türk müzik dünyasında yediden yetmişe herkesin tanıdığı isimlerden biri olan Orhan Gencebay'ın vefat ettiği iddiaları sosyal medyada gündem oldu.

Ortaya atılan iddianın ardından Orhan Gencebay, Twitter'da gündem olurken, "Orhan Gencebay öldü mü?" sorusu da araştırılmaya başlandı.

Orhan Gencebay'ın öldüğüne yönelik paylaşımlar ardından açıklama geldi - 3

OĞLUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

Usta sanatçının oğlu Altan Gencebay Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada; babasının sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, paylaşılan haberlerin yalan olduğunu dile getirdi.

ORHAN GENCEBAY'DAN "ÖLDÜ" İDDİASINA AÇIKLAMA

Oğlunun "ölüm" iddialarını yalanlamasının ardından bir açıklama da kendisinden geldi. Usta sanatçı Orhan Gencebay DHA'ya "Şükürler olsun, gayet iyiyiz. Henüz vademiz dolmamış, Rabbim bilir. Rabbimize teslim olan biriyiz. O ne derse o olur." açıklamasında bulundu.

Gencebay açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Şükürler olsun. Gayet iyiyiz. Merak edenlere buradan en candan sevgi ve selamlarımı yolluyorum, berhudar olsunlar. Birileri demek ki böyle bir şaka yaptı. Ağır bir şaka. Ama biz bunlara yaşamımız boyunca 15-20 defa yaşandı, alıştık. Daha önce de yaşadık bunları, oluyor böyle şeyler. Şu an sağlığımız iyi. Tüm gönül dostlarıma, canlarıma, en candan sevgi ve selamlarımı yolluyorum. Berhudar olsunlar, Orhan baba iyidir." 

Orhan Gencebay'ın öldüğüne yönelik paylaşımlar ardından açıklama geldi - 5

ORHAN GENCEBAY KİMDİR?

4 Ağustos 1944, Samsun doğumlu olan Orhan Gencebay ya da gerçek adıyla Orhan Kencebay, Türk besteci, ses sanatçısı, şair, enstrümanist, aranjör, müzik yapımcısı, müzik direktörü ve oyuncudur.

Arabesk müzik olarak adlandırılan, fakat kendisinin bu terimi "yanlıştır ve eksiktir" gerekçesiyle reddedip serbest Türk müziği, özgür Türk müziği, serbest çalışmalar ve Gencebay müziği gibi kavramlarla adlandırdığı, 1960'larda yayılan Türk müziği tarzının yaratıcı ve öncülerindendir.

 

 

Beyaz Kelebekler grubunun da eski solisti olan ses sanatçısı Azize Gencebay'dan boşanan Orhan Gencebay'ın Sevim Emre ile 30 yılı aşkın bir süredir resmi birlikteliği devam etmektedir. Oğlu Altan Gencebay hâlen Kervan Plak prodüktörlüğünü yürütmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar