Şiddet mağduru kadınlar yalnız değil... Hukuki destek için bilgilendirici toplantılar başlıyor

26 Mart 2024

A
A

Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi, adli yardım listesinde görev alan avukatların katılımıyla ihtiyaç duyulan bölgelerde "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Hukuki Destek Mekanizması" konulu bilgilendirici ve güçlendirici toplantılara başlıyor.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Barolar Birliği (KTTB) İnsan Hakları Komitesi, çeşitli belediyelerle iş birliği içinde, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Hukuki Destek Mekanizması konulu bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

Bu süreçteki ilk toplantı Lefke Belediyesi ile iş birliği içerisinde bugün saat 14.00’te, Lefke Belediyesi Cittaslow Toplantı Salonu’nda, avukatlar İnsan Hakları Komitesi Başkanı Aslı Murat ve Lefkoşa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Sevilay Yıldırımer'in katılımıyla gerçekleşecek.  

Bilgilendirme toplantıları ilgi duyan herkesin katılımına açık olacak.

Bir sonraki toplantı ise 2 Nisan tarihinde Değirmenlik – Akıncılar Belediyesi iş birliği ile saat 18:00’de Özle Sosyal Aktivite Merkezi’nde avukatlar Deniz Düzgün ve Melis Türkkal’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

BAROLAR BİRLİĞİ, 6 YILDIR KADINLARA ÜCRETSİZ HUKUKİ DESTEK SAĞLIYOR

Kıbrıs Türk Barolar Birliği, 2018 yılından beri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile imzalanan protokoller çerçevesinde ve Aile Yasası kapsamında, şiddete maruz kalan ve ekonomik güçsüzlük içinde olan kadınlara ücretsiz hukuki destek sağlıyor.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, 2011 yılında Meclis’te onaylanan İstanbul Sözleşmesi çerçevesinde tadil edilen 1/98 Aile Yasası'nda düzenlenen adli yardım mekanizması çerçevesinde bugüne kadar 305 kadına ücretsiz hukuki destek verildi. 

Özellikle ekonomik krizin derinleştiği dönemlerde, şiddetin arttığı ve koruma mekanizmalarına erişimin zorlaştığı, buna rağmen toplum içinde kadına yönelik şiddete dair farkındalık eksikliği olduğu ve hala pek çok kadının adli yardım hizmetinden haberdar olmadığı tespitinden hareket eden Barolar Birliği Hakları Komitesi, adli yardım listesinde görev alan avukatların katılımıyla ihtiyaç duyulan bölgelerde bilgilendirici ve güçlendirici toplantılarını sürdürecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar