Shakespeare'in Hayaleti bu kez Lefkoşa'da

15 Nisan 2024

Güncelleme: 15 Nisan 2024

A
A

Girne Belediyesi Tiyatro Toplulukları'nın oyunu Shakespeare'in Hayaleti, perşembe günü Lefkoşa AKM'de sahnelenecek. Oyun 16 yaş üzerindeki tiyatroseverler için hazırlandı.

ZgotmplZ

Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda Ocak ayında sahnelenmeye başlayan Shakespeare’in Hayaleti  oyunu 18 Nisan’da yeniden seyirci ile buluşuyor.

Girne Belediyesi Tiyatro Toplulukları’ndan verilen bilgiye göre 16 yaş üzeri izleyiciler için hazırlanan oyun, saat 20:30’da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak.

Oyunu izlemek isteyen kişilerin "www.kibrisbiletcim.com" adresinden bilet temin edebilecekleri açıklandı. 

Ufuk Aydoğan’ın yazdığı ve Batuhan Oruç’un yönettiği oyunun kadrosunda Kıvanç Giritli, Ömer Dündar, Fatima Saatova, Shernaz Yardımcı yer alıyor. Işık tasarımını Mehmet Saygıer'in yaptığı oyunda, Dekor tasarımı ise Cem Taşlıovalı'ya ait.

OYUNUN KONUSU

Oyun intikam isteyen ve intikama doymayan bir kralın Shakespeare’in hayaleti ile karşılaşması ile başlar. Kral gözü doymaz, kibirli, tahtını bırakmamak için her türlü kötülüğü yapabilecek türdendir. Bir yandan tüm yaptığı kötülüklerin farkındadır ve kendi kendinden intikam almak ister, diğer yandan ise tahtın ona bahşetmiş olduğu güç onu esir almış durumdadır. Kral adeta tahtına yapışmışçasına onu bırakmak istemez. Shakespeare’in hayaleti kralın anlattıklarını dinlerken bir yandan da kendi zihninde ona bir son yazmakla meşguldür. Kralın sonu, onun karanlık zihni tarafından belirlenecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar