Shakespeare’in kadın karakterlerini sahneye taşıyan oyunun 2'inci gösterimi bugün

12 Mart 2024

Güncelleme: 12 Mart 2024

A
A

Barakanın yeni oyunu “Shakespeare’in Şen Kadınları”, prömiyerini yaptığı cumartesi gününden sonra, bugün Arabahmet Kültür Evi'nde sahnelenecek.

ZgotmplZ

Baraka tiyatro ekibinin hazırladığı “mor komedi” oyunu “Shakespeare’in Şen Kadınları”, ilk gösterimini gerçekleştirdi.

Baraka Kültür Merkezi'nin verdiği bilgiye göre, oyun bugün saat 20.00’de Arabahmet Kültür Evi’nde yeniden sahnelenecek.

Baraka Tiyatro Ekibi, yalnızca Mart ayında salı ve cumartesi akşamları Arabahmet Kültür Evi’nde perde açacak.

Yetişkinlere yönelik olduğu belirtilen, tek perdelik ve yaklaşık bir buçuk saatlik oyuna 12 yaş üzeri tüm tiyatroseverlerin davet edildi.

Açıklamada, 30TL olan biletlerin, Khora Kitap Cafe’den veya oyun günü girişten alınabileceği belirtildi.

Romeo ve Juliet, Macbeth, Hırçın Kız, Venedik Taciri gibi oyunlardaki kadın karakterlerin ve Shakespeare oyunlarındaki soytarı tiplemesinin bir araya geldiği tiyatronun konusu şöyle:

“Shakespeare’in çeşitli oyunlarındaki kadınlar, bir ormana çekilmiş zevk-ü sefa içinde yaşamakta, soytarıları da onlara hizmet etmektedir. Ancak hayatın pahalılaşması neticesinde paraları biter ve aralarından birinin çalışmasına karar verirler. Cadıların küresinden Kıbrıs çıkar! Juliet, Jülide ismiyle Kıbrıs’ta işe başlar ve emekçi kadınların sorunlarını, yaşayarak görür. Ardından Portia, (Shakespeare oyunlarında sıkça yapıldığı gibi) erkek kılığına girerek iş hayatına atılacaktır. Emek dünyasında yaşadıkları gerçekler, bu kurgusal oyun karakterlerinde değişim yaratacak mıdır?”

OYUNA DAİR

Nazen Şansal’ın yazdığı ve kolaylaştırıcılığını yaptığı oyunda, Feray Karahüseyin Ergin, Merin Olgun, Muhammed Said Alpsoy, Serap Kızıl ve Şifa Alçıcıoğlu rol alıyor. Oyunun özgün müziklerini ise Sol Anahtarı müzik topluluğu ile müzisyen Ahmet Güvenler hazırladı.

Açıklamada ayrıca, kostüm desteği için Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarına, maddi katkıları için de Kültür Dairesine teşekkür edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar