Sandık sergisi Bandabuliya’da açıldı

16 Şubat 2024

Güncelleme: 16 Şubat 2024

A
A

Gazimağusa Bandabuliya'da, Antikacı Zeka Hoşgör koleksiyonundan seçilen sandıklardan oluşan, "Tutkulu Bir Serüven: Kıbrıs Sandıkları" isimli sergi açıldı.

ZgotmplZ

Gazimağusa Bandabuliya'da, Antikacı Zeka Hoşgör koleksiyonundan seçilen sandıklarla bir sergi açıldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden (DAÜ) verilen bilgiye göre, serginin adı "Tutkulu Bir Serüven: Kıbrıs Sandıkları" olarak belirlendi.

Sergi, sandıkların değerlerini halk ile paylaşmak, kayıt altına alıp gelecek nesillere aktarmak amacıyla DAÜ ev sahipliğinde düzenlendi.

Sergi, 26 Şubat'a kadar hafta içi 09.00-22.00 ve cumartesi günleri 10.00-20.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak.

Sergi kapsamında, 21 Şubat Çarşamba saat 19.00'da söyleşi ve katalog tanıtımı gerçekleştirilecek; 24 Şubat Cumartesi saat 11.00'de de 9-13 yaş grubundaki çocuklara yönelik atölye çalışması düzenlenecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, serginin Bandabulya'da gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti ve Gazimağusa'da sosyal açıdan daha güzel etkinlikler için çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

DAÜ Sanat Koordinatörü Zehra Şonya, serginin hazırlanması için uzun bir süre çalıştıklarını ve Kıbrıs'ın geçmişinde önemli bir yere sahip olan sandıkları Gazimağusa halkı ile buluşturma imkanı yakaladıklarını belirtti.

Koleksiyoncu Zeka Hoşgör, her sandığın bir hikayesi olduğunu ve sandık toplamaya 60 yıl önce başladığını dile getirdi. Ayrıca, sandıkların ülkeye kültürel bağlamda katkı sağladığına inandığını vurguladı.

DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu, teşhir edilen sandıkların Zeka Hoşgör'ün biriktirdiği sandıklarından sadece bir bölümü olduğunu ve sandıkların toplumla buluşturulmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi.

Sergiyi DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği Gazimağusa Başkonsolosu İlyas Çetin de ziyaret etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar