Sanatçılar, Pişmiş Toprak Sempozyumu'unda buluştu

7 Nisan 2024

Güncelleme: 8 Nisan 2024

A
A

Alashia Terracotta Sanat Topluğu tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu başarıyla tamamlandı. Sanatçıların Akdeniz Açık Hava Müzesi bahçesinde ürettikleri heykeller, daha sonra Açık Hava Müzesi'nde sergilenecek.

ZgotmplZ

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi ev sahipliğinde, Alashia Terracotta Sanat Topluğu tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu başarıyla tamamlandı.

Sempozyum, Küratörlüğü Ayhatun Ateşin ve Proje Sorumlusu Vedia Okutan Gaydeler tarafından yönetildi. Sanatçıların Akdeniz Açık Hava Müzesi bahçesinde ürettikleri heykeller, daha sonra Açık Hava Müzesi'nde sergilenecek.

İran, Azerbeycan, Türkmenistan ve Türkiye'den sanatçıların katıldığı sempozyumda, "Arkaik Yansımalar" adlı sergi, Ayrelli Festivali'nde halkla buluştu.

Sempozyumun açılışına, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel ve belediye başkanı Fırat Ataser de katılarak konuşma yaptı.

Sempozyum ve sergiye eserleriyle katılan sanatçılar ise şunlar: Aysel Mir-Kasımova, Bahadır Cem Erdem, Evrim Ergün, Eser Keçeci Malyalı, Ferit Cihat Sertkaya, Kadir Sevim, Mert Kılınç, Mert Şardu, Mine Okur, Raif Kızıl, Rana Emrahova, R.Tan Buğra Özer, Selçuk Yalovalı, Shidrokh Rahnei, Sinem Akın Kılınç, Vedia Okutan Gaydeler ve Ayhatun Ateşin.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar