Şampiyon Melekler'in karakalem çizimleri sergileniyor

2 Haziran 2023

A
A

Mağusa Kültür Derneği’nin Şampiyon Melekler Takımı’na ithaf ettiği karakalem resim sergisi açıldı.

ZgotmplZ

Mağusa Kültür Derneği’nin “Seni gözlerinde yaşamak” ismiyle Şampiyon Meleklere ithaf ettiği Ressam Gülay Nalkıran’ın “3'üncü Kişisel Karakalem Resim Sergisi” dün Bandabuliya’da açıldı.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Şampiyon Melekler Takımı’nın her ferdinin karakalem çizimlerinin yer aldığı serginin açılışını Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, Gazimağusa Belediyesi Eski Başkanı Oktay Kayalp, Şampiyon Melekler Derneği Başkanı Ruşen Karakaya ve Osman Çetintaş’ın annesi Betül Çetintaş yaptı.

Açılıştan önce kadın ritim grubu müzik dinletisi sundu.

Gazimağusa Belediyesi’nin yanı sıra, DAÜ, Kensington Group ve Halken İnşaat’ın katkılarıyla gerçekleştirilen sergi, yarına kadar ziyaret edilebilecek.

Sergi açılışında konuşan ressam Gülay Nalkıran, yaşanan acıları azaltacak söz bulamadığını ifade ederek, “Bu güzel yürekleri kalemimde ve çizgilerimde yaşatırken tek isteğim onları bu dünyada çok seven insanların olduğunu o güzel ruhlara hissettirmekti. Çizdiğim her çift gözde bu sevgiyi ruhumda hissettim, her bir can parçasını gözlerinde yaşadım.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı

Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 24 öğrenci, 3 öğretmen ve 8 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar