"Şampiyon Melekler"in hikayesi Rum devlet televizyonunda yayımlandı

27 Mart 2024

A
A

Dr. Vasvi Çiftcioğlu’nun hazırladığı "Şampiyon Melekler" özel programı, Rum devlet televizyonu PIK 1’de yer alan iki dilli televizyon programı “Mazi-Birlikte”de yayımlandı. Programda MYKibris.com özel çekimlerine de yer verildi.

ZgotmplZ

Güney Kıbrıs’ta yayın yapan “Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu” (PIK), Türkiye’de 6 Şubat 2023’te medyana gelen depremde Adıyaman’daki Grant İsias Hotel’de hayatını kaybeden “Şampiyon Melekler” için özel bir program yayınladı.

PIK 1’de yer alan iki dilli televizyon programı “Mazi-Birlikte” bünyesinde hazırlanan “Şampiyon Melekler” özel bölümü, Yunanca altyazı ile yayımlandı. Dünyanın dört bir yanında haberlere, belgesellere konu olan “Şampiyon Melekler”in hikayesi ilk kez Kıbrıs Rum basınında bu kadar geniş şekilde yer buldu.

Yönetmenliğini Doğu Akdeniz Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nden Dr. Vasvi Çiftcioğlu’nun yaptığı Şampiyon Melekler özel bölümünde, MYKibris.com özel çekimlerine de yer verildi.

MYKibris.com Haber Müdürü Ramazan Adnan’ın “Şampiyon Melekler”in birinci ölüm yıl dönümü için annelerle yaptığı röportajların yanı sıra , Haber Kıbrıs’tan Bahadır Ayna’nın hazırladığı “İkinci Baskı: İsias Dosyası” adlı belgeselden kesitlere ve Özgür Gazete muhabiri Kadir Sıdal’ın arama kurtarma çalışmaları sırasında İsias Otel’de kaydettiği görüntüler de programda geniş şekilde yer aldı.

Programın jeneriğinde kullanılan animasyonu ise Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı (VACD) bölüm başkanı Fırat Tüzünkan yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar