Şampiyon Melekler'in aileleri, akşamki yürüyüşe destek istedi

19 Nisan 2024

A
A

Şampiyon Melekler için bu akşam Lefkoşa’da yapılacak adalet yürüyüşü için Gazimağusa'dan yürüyerek yola çıkan aileler, tüm vatandaşları yürüyüşe destek vermeye çağırdı. Yürüyüşe katılmak için ilçelerden ücretsiz otobüsler kaldırılacak.

ZgotmplZ

Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyerek gelmek için yola çıkan Şampiyon Meleklerin aileleri, bu akşam Lefkoşa’da yapılacak yürüyüşe destek istedi.

“Kimse sevdiklerini kaybetmesin, adalet yerini bulsun diye yürüyoruz” diyen aileler, İsias Otel sanıklarının olası kastla yargılanması talebini bu akşam da dile getirecek.

Bu akşam Lefkoşa’da yapılacak yürüyüşe katılmak isteyenler için Akdoğan, Güzelyurt, Girne, Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi’nden ücretsiz otobüsler kaldırılacak.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği öncülüğünde, “Adalete Işık Tut” sloganı ve sanıkların olası kastla yargılanması talebiyle düzenlenecek yürüyüş bu akşam saat 19.00’da Lefkoşa Otobüs Terminali'nden başlayacak ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde tamamlanacak.

Öte yandan Şampiyon Meleklerin aileleri bu sabahın ilk saatlerinde meşalelerle ve “Adalete için yürüyoruz”, “Adalete güveniyoruz” sloganlarıyla Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyerek gelmek için yola çıktı.

Gazimağusa-Lefkoşa arasındaki yaklaşık 60 kilometrelik mesafeyi yürüyerek gelecek aileler adına açıklamayı Osman Akın ve Tayıp Özberkman yaptı.

6 Şubat depreminde oğulları Alp ve Doruk Akın’ı kaybeden Osman Akın, vatandaşları bu akşam Lefkoşa’da düzenlenecek yürüyüşe destek vermeye çağırarak, “Adalete güveniyoruz” dedi.

Sahil Özberkman’ın babası Tayıp Özberkman, depremde yıkılan binalarla ilgili ibretlik cezalar verilse sevdiklerini ellerinden alan usulsüzlüklere cesaret edilemeyeceğini söyleyerek, “Kimse sevdiklerini kaybetmesin, adalet yerini bulsun diye yürüyoruz” dedi.

İLÇELERDEN OTOBÜSLER KALDIRILACAK

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nden yapılan açıklamada, yürüyüşe katılmak isteyenleri Lefkoşa'ya getirecek otobüslerin hareket noktası, kalkış saati ve rezervasyon bilgileri şu şekilde paylaşıldı:

  • Akdoğan Aksad Merkez Binası saat 18.00 (0533 857 39 69)
  • Güzelyurt Otobüs Terminali saat 18.00 (0533 864 83 84 )
  • Girne Baldöken Otoparkı saat 18.30
  • Gazimağusa Otobüs Terminali saat 17.30 (0392 630 05 00 perşembe mesai bitimine kadar)
  • İskele 17.30  (0548 810 11 23)
  • Yeniboğaziçi Belediyesi önü 17.30 (0392 444 81 45.)
"ADALETE IŞIK TUT" YÜRÜYÜŞÜ

“Adalete Işık Tut” yürüyüşü ilk olarak 30 Kasım 2023 tarihinde yoğun katılımla Gazimağusa'da gerçekleşmişti. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği öncülüğünde düzenlenen yürüyüş, ailelerin, sanıkların "olası kast"la yargılanması talebine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilmişti.  Eylem sırasında meşalelerle "ADALET" yazılırken, yürüyüş Türkiye'de de ses getirmişti.

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar