Salih Miroğlu, 18'inci ölüm yıl dönümünde anıldı

22 Kasım 2023

Güncelleme: 23 Kasım 2023

A
A

Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) eski Genel Sekreteri ve eski bakan Salih Miroğlu'nun 18. ölüm yıldönümü, Lefkoşa Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, hükümet ve muhalefet parti liderleri de katıldı.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) eski Genel Sekreteri ve eski bakan Salih Miroğlu 18’inci ölüm yıl dönümünde, Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Törene hükümet ve muhalefet parti liderleri de katılara birer konuşma yaptı.

Bugün ayrıca, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanlığı, Bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) kurucularından Özker Özgür de törenle anıldı. 

Miroğlu'nun anma törenine, Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, sendika liderleri, Salih Miroğlu'nun ailesi ve sevenleri katılım gösterdi.

Dua okunan törenin ardından yapılan konuşmalarda, Salih Miroğlu ve aynı gün vefat eden Özker Özgür'ün toplumda bıraktığı izler vurgulandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı zorlu Zorlu Töre, Miroğlu'nun halka yakın bir kişiliğe sahip olduğunu, insanları etkileyebilen bir liderlik yeteneğine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca Miroğlu'nun kültür, sanat ve sporla ilgilendiğini ve bu özelliklerin liderlikte etkili olduğunu söyledi.

Törende konuşan diğer katılımcılar da Miroğlu'nun ulusal bağımsızlığa verdiği önemi ve topluma katkılarını vurgulayarak, onun fikirlerini örnek aldıklarını ifade ettiler.

Başbakan Ünal Üstel, Miroğlu'nun çalışkanlığını, iyilik yapmaya olan düşkünlüğünü ve birleştirici kişiliğini vurgulayarak, onun kaybının toplum için büyük bir acı olduğunu belirtti.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Miroğlu'nun efsanevi bir hatip olduğunu ve siyaset dünyasında konuşmalarının hala anıldığını söyledi. Erhürman ayrıca, Miroğlu'nun kitap okuma alışkanlığını vurgulayarak, bu özelliğin siyasette nadir bulunan bir nitelik olduğunu belirtti.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Miroğlu ve Özgür'ün topluma kattıklarını ve sevildiklerini ifade ederek, bu değerli insanların anılmasının toplum için önemli olduğunu belirtti.

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, Miroğlu'nun yurtsever ve ülkesini seven bir kişi olduğunu vurgulayarak, onun siyasi arenadaki etkileyici konuşmalarını hatırlattı.

Miroğlu ailesi adına konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Düriye Deren Oygar, Salih Miroğlu'nun kişisel ve toplumsal katkılarını anlatarak, onun sanat ve sporla olan ilgisini vurguladı. Oygar, Miroğlu'nun siyaset ve hekimlikte insan odaklı bir yaklaşım benimsediğini ve toplumun iyiliği için çalıştığını belirtti.

Salih Miroğlu’nun kabrine karanfiller bırakıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar