"Sahte reçete" süreci doktorları böldü: Duygu sömürüsü değil, katkı yapın

10 Şubat 2024

A
A

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Gardiyanoğlu, Tabipleri Birliği’ni, reçete soruşturması sürecinde politize olmak ve halkın zor durumda kalmalarına sebep olmakla suçladı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) ile Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTBB) arasında "reçete" gerilimi yaşanıyor.

İlaç temini ve geri ödemelerindeki sıkıntıları çözmek amacıyla ocak ayında Çalışma Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Dairesi, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) ve Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nce imzalanan protokole karşı çıkan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTBB), kendi "görüşü alınmadan" hazırlandığı ve güvenilir olmadığı gerekçesiyle hekimlere, protokol kapsamındaki sözleşmeyi imzalamama çağrısında bulunmuştu.

“Sosyal Sigortalar Reçete Krizinin Dünü Bugünü Yarını” konulu basın toplantısı düzenleyen KTSÇHB, sürecin başından itibaren yaşananları anlattı, mevcut sorunları aktararak çözüm önerilerini paylaştı ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği'ne yanıt verdi.

Concorde Tower Lefkoşa Toplantı Salonu’nda yer alan toplantıda konuşan KTSÇHB Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, “Sosyal Sigorta reçete krizinin”, 21 Eylül 2023 tarihinde başlatılan polis soruşturması ile krize dönüştüğünü kaydetti.

KTSÇHB Başkanı Remzi Gardiyanoğlu (sağda), düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetim Kurulu olarak olayı yakından takip ettiklerini belirten Gardiyanoğlu, süreç içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Dairesi, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ve Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) ile görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

KTBB Başkanı'nı “Biz dışlandık.” diyerek duygu sömürüsü yapmak ve kendi yönetimsel zafiyetini kapatmaya çalışmakla suçlayan Remzi Gardiyanoğlu, reçete olayı kamuoyuna yansımadan kısa bir süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın KTSÇHB, KTTB, KTEB ve Tıp-İş temsilcilerini toplantıya çağırarak kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı yaptığını aktardı. Gardiyanoğlu toplantıda, tüm örgütlerin olayın aydınlığa kavuşması için siyasi iradeye destek vereceklerini ve süreci tarafsız bir şekilde takip edeceklerini belirttiğini de ekledi.

Sonraki süreçte de KTTB ile görüştüklerini belirten ve KTTB Yönetim Kurulu'nun kendilerine “görevdeki Çalışma Bakanı ile kesinlikle görüşmeyeceklerini, bakan ve hatta hükümet istifa edene kadar herhangi bir katkıda bulunmayacaklarını” ifade ettiğini anlatan KTSÇHB Başkanı Gardiyanoğlu, kendilerinin ise sürece katkı koymaya devam edeceklerini söylediğini anlattı.

“KTTB BÜTÜN İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİNİN DIŞINDA KALMAYI TERCİH ETTİ”

Gardiyanoğlu, “Bütün bu süreçlerden anlaşılmaktadır ki KTTB, kendilerine uzatılan bütün elleri geri çevirmiş, bütün iş birliği tekliflerinin dışında kalmayı tercih etmiş, reçete sorununu reçete ve sözleşme krizine çevirmeyi tercih ederek bir taraftan politize olup diğer taraftan da halkımızın zor durumda kalmalarına sebep olmuşlardır.” diye konuştu.

KTTB Yönetim Kurulu’nun Serbest Çalışan Hekimler Birliğini yandaş olarak tanımladığını belirterek tepki gösteren Gardiyanoğlu, “Evet, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ve Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği halkın yanındadır ve halkın yandaşıdır.” dedi.

Gardiyanoğlu, KTTB yönetiminin yeni reçete sisteminin güvenli olmadığını savunduğunu da anlatarak, “Bunu çıkıp kamuoyuna anlatmalı güvenli değil ne demek?” dedi.

Remzi Gardiyanoğlu, “KTTB Yönetim Kurulu'nu, siyasi kaygılarla mesnetsiz suçlamalar ve eleştiriler yapmak yerine reçete krizinin çözümü sürecine katkı koymaya, halkımızın ilaçlarına ulaşmalarını kolaylaştırmaya, hekimleri korumak adına doğru yaklaşımların da neler olacağını aşama aşama somut bir şekilde açıklamaya davet ediyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar