Sağlık Bakanı, 750 milyon TL'lik ilaç ihalesinin nerede yapıldığını açıklamadı

16 Şubat 2024

Güncelleme: 17 Şubat 2024

A
A

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, bu hafta 750 milyon TL'lik yeni ilaç ihalesine çıkıldığını açıkladı. Fakat, ihalenin, ne zaman ve nerede yapıldığıyla ilgili bir bilgi paylaşmadı.

ZgotmplZ

 Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Çamlıbel Sağlık Merkezi'ni ziyaret etti.

Çamlıbel Sağlık Merkezi'nin ihtiyaçları doğrultusunda bağışta bulunan,  Alsancak Mare E Monte Yardım Derneği başkanı Ayşe Tümsoy'a teşekkür etti.

Bakan Dinçyürek, sivil toplum örgütlerinin bölgelere sadece maddi anlamda değil, aynı zamanda toplumsal duyarlılık ve farkındalık kazandırma açısından da katkılarının olduğunu belirtti.

“EKSİKSİZ İLAÇ STOKUYLA HİZMET VERİLİYOR”

Dinçyürek, Sağlık Bakanlığı olarak sağlık merkezlerine gerekli destekleri sağladıklarını belirterek, 17 sağlık merkezine verdikleri destek gibi Çamlıbel Sağlık Merkezi'ne de önem verdiklerini, her türlü hizmetin sunulabilmesi için gerekli alet, tıbbi cihaz ve donanım açısından destek sağladıklarını, diş hekiminin tam donanımlı cihazlarla çalıştığını, diğer hekimlerin de hasta kabullerini ve tedavilerini yaptıklarını açıkladı.

Dinçyürek, “sağlık merkezinde uzun yıllardır eksik olan ilaç stokunun tamamlandığını, eksiksiz ilaç stokuyla hizmet verildiğini, bunu sürdürülebilir kılmak için çalıştıklarını” belirtti.

“750 MİLYON TL'LİK YENİ İLAÇ İHALESİNE ÇIKILDI”

Dinçyürek, bu hafta 750 milyon TL'lik yeni ilaç ihalesine çıkıldığını belirterek, “yeterince ilaç stoku olduğunu, bitmeden yeni ihaleden de ilaçları teslim alıp yıl boyunca ilaca erişimde bir problem yaşatmamak adına gerekli çalışmaları yaptıklarını” vurguladı.

Dinçyürek, ihalenin ne zaman yapıldığıyla ilgili bir bilgi paylaşmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar